Directeur Maurice fietst de Stelvio voor jonge mensen met hersenletsel

Mauricemaandag 14 augustus 2017

Als directeur van de Edwin van der Sar Foundation zie ik dagelijks hoe groot de impact is van hersenletsel. Op de slachtoffers zelfs alsmede hun omgeving. Een hele heftige periode van revalidatie breekt aan. Alleen door een groot doorzettingsvermogen, door hun grenzen te verleggen en angsten te overwinnen zijn sommigen in staat weer terug te keren in het oude levenspatroon. Helaas blijft je voor een deel altijd ervaringsdeskundige. Dat wil zeggen, je leeft met en naar de beperking van het hersenletsel.

Gelukkig zien we ook veel mensen met NAH in staat om deze nare aanleiding om te buigen in iets positiefs. Zo ontmoette ik ook Misha Smit, initiatiefnemer van de Experienza Stelvio. Na een herstelperiode pakte hij zijn leven weer op. Na werk dus bijvoorbeeld ook zijn hobby wielrennen. Hij beklimt jaarlijks deze enorme berg om zichzelf te overtuigen dat het kan, ook met NAH. En om daarmee geld in te zamelen t.b.v. onderzoek en preventie van hersenletsel. Die cirkel is rond. Daarmee stimuleert hij bovendien niet alleen anderen met het letsel, daarmee raakt hij mij ook persoonlijk. Zijn enthousiasme werkt zo besmettelijk dat ik dit jaar zelf (ongetraind) ga meefietsen. Inmiddels heb ik ook de rest van het Bike4brains bestuur mogen ontmoeten, allemaal mensen met een groot hart en passie voor het fietsen.

Samen rijden we dit jaar voor een bijzonder doel, namelijk, een goede fietshelm voor een hele generatie schoolkinderen. Zodat daarmee veel jonge kids veilig, en vooral, weer op de fiets naar school gaan. Dat zal in school 2018/2019 in uitvoering worden gebracht.

De Experienza Stelvio
De Stelvio kun je niet alleen per fiets, maar ook hardlopend of wandelend beklimmen. Je kunt je inschrijven voor deze fietstocht tot zondag 2 september, voor meer informatie mail even naar info@bike4brains.nl of kijk op www.bike4brains.nl.

« Terug