Koninklijk lintje voor Annemarie van der Sar

lintjeAnnemarie.jpgmaandag 26 april 2021

Op maandag 26 april ontving Annemarie van der Sar een koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inspanningen voor mensen met hersenletsel in Nederland. Het lintje wordt uitgereikt door Wendy Verkleij-Eimers, burgemeester van de gemeente Noordwijk.

Annemarie van der Sar was 10 jaar lang bestuursvoorzitter en de drijvende kracht achter de Edwin van der Sar Foundation. De stichting realiseert diverse (beweeg)projecten voor mensen met hersenletsel op gebied van revalidatie, participatie en preventie. De Foundation is opgericht in 2011 nadat Edwin zijn actieve loopbaan als profvoetballer had beëindigd. Edwin en Annemarie hebben heel bewust gekozen voor het doel van hun stichting. Hun gezin heeft zelf ervaren hoe ingrijpend een hersenaandoening kan zijn, nadat Annemarie in 2009 een hersenbloeding kreeg.

Krachten bundelen voor toekomst
Per 1 januari 2021 hebben de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting hun krachten gebundeld. Dankzij deze fusie kunnen de huidige en nieuwe projecten verder worden uitgebreid en is het mogelijk om nog meer mensen met hersenletsel te helpen. Oprichters Edwin en Annemarie van der Sar zijn en blijven nauw betrokken bij hun Foundation en de Hersenstichting.

Merel Heimens Visser, directeur-bestuurder van de Hersenstichting: “Annemarie heeft zich de afgelopen 10 jaar vrijwillig en met ziel en zaligheid ingezet voor de Foundation en haar projecten. Zij heeft daarin veel aandacht en erkenning gevraagd voor de uitdagingen van mensen met hersenletsel. Daarnaast heeft zij, met hulp van haar man Edwin, deuren kunnen openen die anders gesloten zouden blijven. Onder haar persoonlijk motto ‘never give up!’ heeft Annemarie de doelgroep gestimuleerd om in beweging te komen en aangemoedigd om te denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Daarin is ze voor velen een positief voorbeeld. Het lintje dat Annemarie vandaag heeft gekregen is dan ook niet alleen een blijk van waardering voor haar enorme inzet en betrokkenheid, maar een aanmoediging voor de hele doelgroep.

spandoek annemarie lintje.jpg

« Terug