Missie 538 in actie voor de Class

missie538.jpegdonderdag 09 december 2021

Van 17 t/m 24 december komt Radio 538 opnieuw in actie met Missie 538. Dit jaar strijden ze niet voor één goed doel, maar hebben ze twaalf missies voor twaalf verschillende goede doelen, waaronder de Hersenstichting. De missie waarvoor ze gaan strijden is de Class. Een jaar intensieve, persoonlijke begeleiding en talentontwikkeling voor jonge mensen met niet-aangeboren hersenletsel om een passende baan te vinden en weer mee te doen in de maatschappij.

De muziekzender gelooft erin dat we met elkaar een groot verschil kunnen – en moeten – maken. Daarom zetten ze alles op alles om in de week voor Kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen. De dj’s van 538 schakelen hiervoor de hulp in van luisteraars en bekende vrienden van het station. 

De Class 
Een van de missies waarvoor Radio 538 nu dus in actie komt, is de Class. Dit traject omvat een jaar intensieve, persoonlijke begeleiding en talentontwikkeling voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het doel van het traject is om een passende baan te vinden en weer mee te doen in de maatschappij.  “De jongeren met NAH hebben een intensief revalidatietraject doorlopen, waarbij ze in sommige gevallen weer opnieuw hebben moeten leren lopen en praten. Daarna komen deze jongeren thuis te zitten.” zegt Merel Heimens Visser, directeur bestuurde van de Hersenstichting. “Er zit een groot gat tussen revalidatie en het oppakken van het ‘normale leven’. Deelnemen aan de maatschappij vanuit een betaalde baan is vaak een belangrijk doel voor deze groep jongeren. De Class is voor deze jongeren de perfecte brug. De eerste stap naar een beter toekomstperspectief.” 

De Class is oorspronkelijk opgezet door de Edwin van der Sar Foundation, die begin 2021 is gefuseerd met de Hersenstichting. Edwin en Annemarie van der Sar zijn nog steeds nauw verbonden bij dit project. Annemarie van der Sar kreeg op 36-jarige leeftijd een hersenbloeding en hield daar hersenschade aan over. Ze moest onder andere opnieuw leren praten en lopen. Zij weet als geen ander waar de jongeren behoefte aan hebben.  

Kijk voor meer informatie op 
https://www.hersenstichting.nl/nieuws/missie-538-in-actie-voor-de-hersenstichting/

« Terug