Passend Beweegaanbod voor mensen met hersenletsel bij Fitnesscentra in Amsterdam

IMG_2768.jpgwoensdag 23 mei 2018

Woon je in Amsterdam en ben je op zoek naar een fitnesscentrum met een goed beweegprogramma voor mensen met hersenletsel? Dan hebben we goed nieuws! Na een intensief scholings- en adviestraject ontvangen vijf sportcentra uit Amsterdam hun certificaat, als bewijs dat mensen met hersenletsel hier veilig en effectief kunnen sporten.

Na een intensief scholings- en adviestraject ontvangen vijf fitness- /beweegcentra uit Amsterdam en omgeving hun certificaat ‘Bewegingsdeskundige niet-aangeboren hersenletsel’ als bewijs dat mensen met hersenletsel hier veilig en effectief kunnen sporten. 

De Gemeente Amsterdam en Reade hebben de handen ineengeslagen in het project Able2fitness om mensen met een beperking te stimuleren om te blijven sporten en bewegen. Daarvoor wordt met dit project passend aanbod in de wijk gecreëerd. De Edwin van der Sar Foundation is een van de partners waarmee wordt samengewerkt. In het scholingstraject voorziet de Foundation o.m. in een startscholing die de cursisten de kennis, vaardigheden en attituden aanreikt die nodig zijn om in de fitnessbranche adequaat te kunnen functioneren als Bewegingsdeskundige voor deelnemers met niet-aangeboren hersenletsel.

Mensen met een beperking hebben baat bij een goed beweegprogramma, maar uit praktijk blijkt dat ze er vaak niet toe komen. De Gemeente Amsterdam, Reade en de Edwin van der Sar Foundation zien het als hun taak om de doelgroep te stimuleren om te blijven bewegen en sporten in de buurt. De resultaten die zijn bereikt tijdens de revalidatieperiode kunnen zo in de sportschool worden voortgezet. 

Beweging is een uitstekende manier om lichamelijke en cognitieve problemen aan te pakken. Het zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

De vijf sportcentra in Amsterdam en omgeving waar mensen met hersenletsel een passend beweegprogramma kunnen vinden zijn:
1. Core Active https://core-active.com/ 020 - 683 44 36
2. Sportcentrum Henny Pleizier http://sportcentrumpleizier.nl/ 020 - 69 79 517
3. Sportcentrum VU https://sportcentrumvu.nl / 020 - 598 50 90
4. Fysiomed http://www.fysiomed.org/ 020 - 560 89 20
5. Fit & Soul aan de Amstel https://fitandsoul.nl / 020 - 73 70 710

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen contact opnemen met de betreffende locatie voor een intakegesprek.

« Terug