Stralende eerste editie van de Ouder Kinddag

EvdS - Ouder Kinder dag - 6 okt - groepsfoto-1.jpgmaandag 08 oktober 2018

Op zaterdag 6 oktober organiseerde de Edwin van der Sar Foundation een speciale dag voor gezinnen met een kind (5-12 jaar) met hersenletsel. Op de prachtige KNVB campus in Zeist werden meer dan 200 mensen verwelkomd. De kinderen met hersenletsel en hun broers en zussen werden getrakteerd op een sportief programma. Voor de ouders waren er diverse workshops. Zij kregen tips en trucs over onderwerpen als revalidatie, onderwijs, (financiële) regelingen en gezinsondersteuning. Edwin en Annemarie van der Sar, prof. Dr. Erik Scherder en onze ambassadeur Joyce Sombroek waren aanwezig voor vragen en moedigden de kinderen aan. Deze dag werd hen aangeboden en deelname was gratis.

Aanleiding
Jaarlijks worden ruim 19.000 kinderen en jongeren getroffen door niet-aangeboren hersenletsel. Hersenletsel kan leiden tot grote veranderingen in gedrag, leervermogen, karakter, etc. Dit heeft niet alleen invloed op de patiënt zelf, maar ook op het hele gezin. Ouders voelen zich vaak machteloos en moeten knokken voor hun kind op school en bij artsen. Vaak is er aan de buitenkant ook niet te zien dat er sprake is van hersenletsel. Dat kan leiden tot veel onbegrip,  frustratie en verdriet. Ouders hebben vaak veel vragen en hebben het gevoel er alleen voor te staan en weten niet waar zij hulp kunnen vragen of krijgen.

Ook de Edwin van der Sar Foundation ontvangt vaak vragen van ouders met een kind met hersenletsel. Deze hulpvragen lopen sterk uiteen en het blijkt moeilijk om oplossingen te realiseren die voor iedereen goed werken. Eens te meer blijkt dat er bij de uitdagingen rondom hersenletsel maatwerk nodig is om de omstandigheden structureel te verbeteren.

Daarom heeft de Foundation een speciale dag georganiseerd met als voornaamste doel: 'Verbinding'. Een dagprogramma met sportieve activiteiten voor deze kinderen en hun broers en zussen. Voor de ouders waren er lezingen en workshops, aangevuld met een informatiemarkt m.m.v. diverse instellingen en zorgverleners. Zo kregen de ouders handvatten aangereikt en werden ze gehoord in hun hulpvragen. Tevens was het een uitstekend moment om verbinding te zoeken en kennis uit te wisselen met andere ouders.  

« Terug