Jubileum Kick-Off de Class

Schermafbeelding 2018-11-22 om 10.17.43.pngdinsdag 20 november 2018

Op woensdag 21 november vond in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk de Jubileum Kick-Off plaats van de Class; een coaching traject van de Edwin van der Sar Foundation voor jongeren met hersenletsel. Een Jubileum omdat de 100ste deelnemer op deze dag officieel van start ging. De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark was speciaal aanwezig om de jongeren aan te moedigen.

Op woensdag 21 november vond in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk de Jubileum Kick-Off plaats van de Class; een coaching traject van de Edwin van der Sar Foundation voor jongeren met hersenletsel. De jongeren zijn allemaal geschoold en hebben ambitie, maar ervaren drempels bij het vinden van een baan of het afronden van hun studie. Met het traject biedt de Edwin van der Sar Foundation deze ambitieuze jongeren nieuwe kansen en een beter toekomstperspectief. Op 21 november ging  de 100ste deelnemer officieel van start. Een mijlpaal die de Edwin van der Sar Foundation niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan. Als speciale gast was Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark aanwezig om de jongeren aan te moedigen.De Class
Door intensieve begeleiding van een job-coach, studiebegeleider en sporttrainer komen de jongeren erachter waar hun kansen liggen en wat hun belastbaarheid is. Zo geeft de Foundation jongeren met hersenletsel een impuls om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving. Projectleider Michael Vallen: “Het doel van de Class is dat jongeren aan het eind van het traject een betaalde baan, vrijwilligerswerk of dagbesteding hebben. Maar in de praktijk is er zoveel meer. Het gaat ook om zelfvertrouwen, geluk en energie. Uitgangspunt van de Class is de kracht van jongeren. We kijken niet naar hun beperkingen, maar naar hun mogelijkheden. Ze worden daarin begeleid door allerlei coaches en er worden diverse trainingen aangeboden. Uiteindelijk is ook de inzet van ons netwerk belangrijk. Als Edwin van der Sar Foundation willen wij werkgevers stimuleren mee te bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Door werk voor een brede doelgroep te creëren kunnen zij zo een bijdrage leveren aan het sociaal akkoord.” 

Jubileum
Op 21 november startten 20 nieuwe jongeren met alweer de vijfde Class. “Dat betekent dat er dan 100 jongeren ons coaching traject hebben doorlopen of nog aan het doorlopen zijn”. Tijdens de Jubileum Kick-Off in Huis ter Duin waren niet alleen deze nieuwe Class deelnemers aanwezig, maar ook deelnemers uit eerdere Classes. “Met hun aanwezigheid hopen we een krachtige boodschap over te brengen; namelijk dat er genoeg talenten met een beperking zijn die graag willen werken en iets kunnen betekenen voor de maatschappij. Inmiddels hebben veel van onze talenten ook een baan gevonden. Daar zijn we uiteraard enorm trots op en het is geweldig om dit ook met Staatssecretaris van Ark te delen,” aldus Michael Vallen.

« Terug