De Rabobank Bollenstreek vanaf 2019 hoofdsponsor van de 10 van Noordwijk

DSC06479.JPGmaandag 03 juni 2019

De 10 van Noordwijk is het jaarlijkse hardloopevenement waar de Edwin van der Sar Foundation als goed doel en (mede) organisator aan verbonden is. Een sfeervolle run over de boulevard en door de duinen van Noordwijk. De 10 van Noordwijk is een recreatieve run, waar de Foundation op een sportieve manier aandacht vraagt voor haar werk en het belang van beweging voor lichaam en brein. Op zondag 14 juli gaat de zevende editie van de 10 van Noordwijk van start. Het hardloop event heeft dit jaar een nieuwe hoofdsponsor, de Rabobank Bollenstreek. Tevens zijn er aantal onderdelen vernieuwd of verbeterd en is de organisatie verstevigd met de komst van Epic in de Running.

Organisatie
De organisatie is sinds 2015 in handen van de Edwin van der Sar Foundation i.s.m. hardloopvereniging NSL. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de projecten van de Edwin van der Sar Foundation, gericht op mensen met hersenletsel. Vanaf dit jaar slaat de organisatie de handen ineen met Epic in de Running, een evenementenbureau dat sport, business en goede doelen samenbrengt. De toevoeging van een professioneel bureau is noodzakelijk voor verdere professionalisering en uitbreiding van de 10 van Noordwijk.

Vernieuwd en verbeterd
Dit jaar zijn er al een aantal dingen onder de loep genomen en verbeterd. Om het parkeren voor mensen van buitenaf makkelijker te maken en om de auto-overlast tot een minimum te beperken is er een speciale pendeldienst in het leven geroepen. Deze pendeldienst brengt hardlopers vanaf twee parkeerlocaties naar het Vuurtorenplein, nabij de start op de boulevard. Daarnaast is Theater de Muze, de accommodatie voor ontvangst, inschrijving en opslag van bagage, nu berekend op meer deelnemers.

Sponsors
De organisatie is enorm blij met de komst van Rabobank Bollenstreek als nieuwe hoofdsponsor van de 10 van Noordwijk. Michelle van Bohemen Rabobank Bollenstreek: “De Rabobank Bollenstreek hecht veel belang aan vitaliteit en een gezonde leefstijl. Als sponsor van de 10 van Noordwijk willen wij sport en bewegen voor jong en oud in de regio stimuleren.” Naast een nieuwe hoofdsponsor blijven ook de sponsoren van vorig jaar aan boord. Dunea als sponsor van de Kids Run en Van Duyn van der Geer als sponsor van de 5 km.

Businessrun
De 10 van Noordwijk wordt dit jaar uitgebreid met een Businessrun. Bedrijventeams worden op de wedstrijddag ontvangen door Edwin van der Sar met een ontbijtbuffet in het Golden Tulip Noordwijk Beach Hotel en na afloop is er een borrel. Het Golden Tulip Hotel Noordwijk was altijd al nauw betrokken bij de 10 van Noordwijk, maar wordt vanaf dit jaar ook officieel sponsor van de Businessrun.

Lopen voor de Edwin van der Sar Foundation
De 10 van Noordwijk is het jaarlijkse hardloopevenement waar de Edwin van der Sar Foundation als goed doel en (mede) organisator aan verbonden is. Edwin van der Sar: “Het is een recreatieve run waar de Foundation op een sportieve manier aandacht vraagt voor mensen met hersenletsel en het belang van beweging voor lichaam en brein. We zijn erg trots dat elk jaar ook veel partners van de Foundation meelopen, maar ook deelnemers van onze projecten. Dit jaar zelfs een hele bijzondere deelnemer, Remyo Tielsema, die aan het trainen is voor de marathon van Amsterdam en deze in een streeftijd van 2.30 uur wil gaan lopen. Hij rent buitenaardse tijden voor iemand die drie jaar geleden getroffen werd door een hersenbloeding. Met zijn verhaal wil hij anderen inspireren en het belang van sport en beweging onderstrepen. Natuurlijk is hardlopen niet voor iedereen weggelegd. Het gaat erom dat je jezelf blijft uitdagen en letterlijk en figuurlijk in beweging blijft. Remyo staat voor alles waar wij als Foundation ook voor staan. Denken in mogelijkheden en nooit opgeven.”

Inschrijven
De organisatie verwacht weer een recordaantal inschrijvingen. Vorig jaar werd reeds de magische grens van 2.000 lopers overschreden en ook dit jaar verwacht men een stijging van het aantal lopers. Inschrijven kan via de vernieuwde website www.10vannoordwijk.nl.

« Terug