Dick Swaab en Erik Scherder geven grootste gratis publiekslezing over gezonde hersenen

DSC01581.JPGmaandag 25 november 2019

Op zaterdag 23 november vond de grootste editie van Het Fitte Brein plaats in het Amsterdam RAI Theater. Bijna 1500 Nederlanders namen die dag gratis deel aan de lezing van hersenwetenschappers Dick Swaab en Erik Scherder en oud-schaatskampioen Ard Schenk. In deze publiekslezing vertellen zij hoe de deelnemers de hersenen gezond en fit kunnen houden.

Met de theatervoorstelling Het Fitte Brein willen de drie heren aandacht vragen voor het probleem van inactiviteit in de samenleving en het belang van bewegen voor lichamelijk en geestelijk gezond oud worden. Zij vertellen ieder vanuit hun eigen perspectief over het effect van bewegen op het brein en dagen het publiek uit om zelf in de spiegel te kijken naar hun eigen mate van lichamelijke en geestelijke (in)activiteit. Zij geven daarbij veel bruikbare tips. Gastspreker op 23 november was Willem Philipsen. Een herseninfarct maakte een bruut einde aan zijn succesvolle carrière als professioneel gitarist toen hij 23 jaar oud was.  In zijn lezing nam hij het publiek mee in zijn strijd naar herstel en vertelde hij welke rol sport en beweging daarin gespeeld hebben. Hij maakte daarmee veel indruk op het publiek.

Jubileumeditie
Sinds 2013 wordt Het Fitte Brein georganiseerd en nog altijd is de lezing razend populair. Daarom is voor deze 20ste jubileumeditie gekozen voor de grootste zaal ooit in de geschiedenis. In het RAI Theater in Amsterdam zullen Swaab, Scherder en Schenk bijna 2.000 gasten verwelkomen. Het Fitte Brein is voor het publiek een gratis lezing dankzij de steun van drie vaste partners: de Hersenstichting, de Edwin van der Sar Foundation en Alzheimer Nederland. Inmiddels verzorgt Het Fitte Brein naast de theaterlezingen ook online webinars. Zo zijn er reeds webinars uitgezonden over thema’s als stress, slapen, het puberbrein en mindfulness. Deze zijn gratis te bekijken via www.hetfittebrein.nl.

   

« Terug