Wij helpen je graag verder! Ook nu!

blijf in beweging.pngdinsdag 24 maart 2020

Als Foundation bieden wij concrete handvaten voor mensen met hersenletsel. Dat willen we ook blijven doen in deze tijden van Corona. We blijven benadrukken hoe belangrijk het is om in beweging te blijven en de hersenen uit te dagen. Maar hoe doe je dat thuis en op een veilige manier? Op deze pagina proberen we vragen te beantwoorden en bundelen we handige tips op het gebied van gezondheid en beweging.

Heb ik door mijn hersenaandoening een verhoogde kans om besmet te raken?
> Op de site van de Hersenstichting gaan ze in op een aantal vragen rondom Corona en diverse hersenaandoeningen. 

Je immuunsysteem speelt een belangrijke rol bij een virus. Je kunt je immuunsysteem op verschillende manieren versterken. Hoe? 
> Health coach van de Class Evelien Lems geeft in dit artikel handige tips!

Heb je moeite om in deze dagen focus te houden of heb je last van stress en onrust? Dan is mindfulness misschien wel iets voor jou. 
> Goede apps op het gebied van mindfulness zijn Headspace en de VGZ Mindfulness app. Zij bieden tips en oefeningen of zelfs een gratis cursus.

> Het Fitte Brein biedt naast theaterlezingen ook genoeg online middelen zoals webinars die gratis terug te kijken zijn. Bijvoorbeeld het webinar over mindfulness, stress  en slaap en het effect op je brein.
www.hetfittebrein.nl/webinar

Hoe ga ik om met tegenslag?
> We maken allemaal tegenslag mee. De vraag is alleen: hoe ga je ermee om? Thijs Lindhout is oprichter en host van de '100% Inspiratie Podcast' en interviewde voor deze podcast Annemarie van der Sar. Voor vele andere insprirerende verhalen check out thijslindhout.nl/podcast/

Hoe houd ik mijn hersenen in goede gezondheid?
> Het is belangrijk om je hersenen actief te houden en uit te blijven dagen.
Een goede en leuke manier om dit te doen is door mee te doen aan HersenCoach van de Hersenstichting. Een online training van 7 weken, waarin je met wetenschappelijk onderbouwde tips van experts en concrete opdrachten aan de slag kan om jouw hersengezondheid te verbeteren! 

> Ritme, gezond eten en bewegen: zo blijf je thuis mentaal gezond. Lees dit artikel van NOS OP3 

> Kom in beweging! Maar hoe? Ben je op zoek naar leuke workouts en tips? Op Instagram en Facebook posten we elke week leuke workouts van onze sportcoaches verbonden aan de Class. Bewegen is niet alleen van belang voor je slanke lijn, maar ook voor de conditie van je brein!

> Elke dag een wandeling maken is goed voor je hersenen. Het helpt je onthaasten, verhoogt je weerstand, zorgt ervoor dat je beter slaapt en het geeft energie. Juist nu we veel thuis ‘zitten’ is het belangrijk in beweging te blijven. De hersenstichting heeft in samenwerking met Erik Scherder, de app ‘Ommetje’ ontwikkeld. Deze app motiveert je om dagelijks een ommetje te lopen. Je kunt vrienden en/of familie uitdagen en zo toch ‘samen’ wandelen. Je kunt de app nu tijdelijk gratis downloaden! Check https://www.hersenstichting.nl/ommetje/

> Onze partner Sportief Plus zet haar beweeglessen voor senioren nu online! Stoelgym, Bewegen op muziek en balansoefeningen. De perfecte manier om thuis fit en vitaal te blijven.

Op welke manier kan ik anderen helpen? 
> Er zijn diverse websites waar je je kunt aanmelden om je hulp aan te bieden. Zo heeft het Rode Kruis een netwerk van burgerhulpverleners waarbij je kunt aansluiten. Help bijvoorbeeld ouderen of kwetsbare mensen door boodschappen voor hun te doen. 
> Een andere website waar vraag en aanbod bij elkaar komen is NL voor elkaar

Sociale contacten dienen zoveel mogelijk vermeden te worden. Ik voel me daardoor erg alleen en worstel met mijn problemen. Ik heb behoefte aan lotgenotencontact. Wat kan ik doen?
> Via de MIND Connect app kun je in contact komen met gelijkgestemden. Je kunt via de mail berichten uitwisselen met mensen met dezelfde interesses.
> op Facebook zijn ook veel besloten groepen te vinden op het gebied van NAH lotgenotencontact. Zoek deze via de zoekbalk van Facebook en meld je aan. 

Heb je een vraag over hersenletsel die je graag zou wilen voorleggen aan ons medisch team? Dat kan!
> Stuur een mail naar info@edwinvandersarfoundation.nl dan sturen wij jouw vraag door aan onze specialisten!

Heb jij een tip die op deze pagina niet mag ontbreken? 
> Laat het ons weten via info@edwinvandersarfoundation.nl

« Terug