De VriendenLoterij verlengt samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation

VriendenLoterij.JPGdinsdag 03 november 2020

De VriendenLoterij verlengt per 1 januari 2021 de samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation voor een periode van drie jaar. Sinds 2012 ontvangt de Edwin van der Sar Foundation jaarlijks 100.000 euro waarmee projecten voor mensen met hersenletsel kunnen worden gerealiseerd op het gebied van sport, beweging en participatie.

Onlangs is de samenwerking geëvalueerd, en heeft de Raad van Commissarissen besloten de samenwerking voort te zetten. Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen VriendenLoterij: "Ook de komende drie jaar steunt de VriendenLoterij de Edwin van der Sar Foundation om mensen met niet-aangeboren hersenletsel in beweging te brengen, gericht op een betere kwaliteit van leven. Dankzij de loterijdeelnemers zijn duizenden mensen met een hersenaandoening in beweging gekomen, bijvoorbeeld door te zwemmen of te fitnessen, en hebben jongeren met hersenletsel nu uitzicht op een betere toekomst. Dat is fantastisch."

Over de VriendenLoterij 
De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk. 
 
Bij de VriendenLoterij maken deelnemers tijdens de wekelijkse Bingotrekking kans op de hoofdprijs van 100.000 euro, en nog vele andere mooie (geld)prijzen. Daarbij hebben deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen, waaronder de Edwin van der Sar Foundation. Inmiddels spelen 650.000 deelnemers mee voor 46 goede doelen en bijna 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 969 miljoen euro aan goede doelen geschonken. 

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

www.vriendenloterij.nl  

124337_VL_LOGO_2017_DIAP.ai

« Terug