Veilig Fietsen naar School

veiligfietsennaarschool.pngdinsdag 05 februari 2019

Het aantal verkeersslachtoffers in Nederland stijgt, met name de jonge, onervaren deelnemers blijken kwetsbaar in het verkeer. Daarbij zien we helaas ook veel ongevallen met hoofd- en hersenletsel als gevolg. Die negatieve trend willen we een halt toe roepen. De Edwin van der Sar Foundation en de ANWB hebben daarom de handen ineen geslagen om het veilig fietsen naar school te verbeteren en te stimuleren.

Fietsen is gezond voor lichaam en brein. Van alle landen in Europa gebruiken Nederlanders veruit het meest de fiets. Echter waar Nederland eerst één van de koplopers was op het gebied van verkeersveiligheid, zien we momenteel een sterkte toename in het aantal (fiets)verkeersslachtoffers. Met name jonge, onervaren fietsers blijken kwetsbaar in het verkeer.

De Edwin van der Sar Foundation wil ouders en kinderen stimuleren om vaker de fiets te pakken, maar wel op een veilige manier! Voorlichting, praktijkervaring en optimale bescherming zijn noodzakelijk om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. De Edwin van der Sar Foundation en de ANWB hebben daarom de handen ineen geslagen om het veilig fietsen naar school te verbeteren en te stimuleren.

Samenwerking Edwin van der Sar Foundation en ANWB
De ANWB geeft aan de hand van het programma ‘Streetwise’ verkeerseducatie aan bassischolen door het hele land. Een praktisch, maar vooral leuk én leerzaam verkeerseducatieprogramma, dat zowel scholen als ouders helpt bij het verkeersvaardig maken van kinderen. Om onervaren fietsers in het verkeer beter te beschermen wordt door de Edwin van der Sar Foundation een fietshelm aangeboden aan de groepen 3 en 4 van de basisschool, met een gaaf design naar keuze!

Daarnaast roepen we ouders en kinderen op om vooral weer met de fiets naar school te gaan om de verkeerslessen in praktijk te brengen. Voor de noodzakelijke verkeerservaring en voor het dagelijkse portie beweging! De kick-off van dit nieuwe project staat gepland voor begin april. 

Je kunt hier meer lezen over dit nieuwe project!

« Terug