'Beste editie ooit' van de 10 van Noordwijk

DSC00262.JPGmaandag 15 juli 2019

Lopers en toeschouwers van de 10 van Noordwijk hadden geluk op zondag 14 juli. De zevende editie van het hardloopevenement van de Edwin van der Sar Foundation verloopt droog en met een heerlijke temperatuur om hard te lopen. Aan de start verschijnt een record aantal deelnemers: 2356 in totaal!

De organisatie, sinds 2015 in handen van de Edwin van der Sar Foundation i.s.m. hardloopvereniging NSL, kijkt terug op een geweldige editie. Edwin van der Sar: “de 10 van Noordwijk is een fantastische run met een mooi parcours door de duinen van Noordwijk. Als evenement wilden heel graag groter worden, maar niet ten koste van de kwaliteit, veiligheid en gezelligheid. Het moet voor iedereen leuk blijven! Onze dank gaat dan ook uit naar al die vrijwilligers en verkeersbegeleiders die ervoor hebben gezorgd dat iedereen weer veilig heeft kunnen hardlopen. En natuurlijk aan al onze sponsors die de 10 van Noordwijk een warm hart toedragen. Zonder deze steun is het onmogelijk om een mooie 10 van Noordwijk te organiseren! Ik denk dat we met z’n allen een fantastische zevende editie hebben neergezet, misschien wel de beste ooit!" 

Met de 10 van Noordwijk wordt er geld opgehaald voor de Edwin van der Sar Foundation, die projecten realiseert op het gebied van revalidatie en participatie voor mensen met hersenletsel. Bijzonder is dan ook het verhaal van de winnaar van de 10 km, Remyo Tielsema, die met een tijd van 31.14 als eerste over de finish kwam. Een bijzondere prestatie want Remyo liep nog maar drie jaar geleden zelf hersenletsel op na een hersenbloeding. Hij lag zelfs twee weken in coma. Met zijn deelname en verhaal wil hij anderen inspireren en het belang van sport en beweging onderstrepen. Annemarie van der Sar: "Remyo had in een interview al geroepen dat hij voor de eerste plek zou gaan, maar dan moet je het nog wel "even" doen. Toen we hem als eerste de hoek om zagen komen op de boulevard kreeg iedereen kippenvel. Wat een prestatie en wat een tijd, onder de 32 minuten!"

Alle uitslagen en informatie over de 10 van Noordwijk  www.10vannoordwijk.nl 

« Terug