20 nieuwe deelnemers van start in de Class

class 5.JPGdonderdag 14 november 2019

Woensdag 13 november vond de officiƫle kick-off plaats van Class 6 in het prachtige nieuwe pand van de VriendenLoterij. Tevens werden de deelnemers van Class 5 uitgezwaaid.

Na een mini college van Prof. Dr. Erik Scherder en Prof. Dr. Henry Weinstein was er ook een mooie bijdrage van oud Class deelnemer Simone Wienke, die inmiddels werkzaam is bij de VriendenLoterij. De locatiekeuze van deze kick-off was dus niet geheel toevallig. Wij zijn enorm trots dat een Class deelnemer nu zo’n leuke baan heeft gevonden bij een van onze vaste partners!

 

Het komende jaar zullen onze deelnemers zich gaan richten op het vinden van een passende baan. Het programma van de Class biedt hen onder meer sollicitatietrainingen, trainingen op het gebied van belastbaarheid en trainingen gericht op het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt. De deelnemers krijgen begeleiding van een professionele job coach die hen ook inzicht kan geven in de vaak ingewikkelde regels van gemeenten en het UWV rondom uitkeringen en ondersteuning bij het vinden van werk. 

Uit handen van Edwin en Annemarie van der Sar kregen alle nieuwe deelnemers woensdag ook een eigen sportshirt uitgereikt. Want ook lichamelijke en psychische fitheid speelt in ons traject ene belangrijke rol. Er is veel aandacht voor sport en een gezonde leefstijl.

Samen met onze deelnemers laten we ons netwerk in o.a. zorg- en bedrijfsleven zien dat jongeren met een beperking nog tot veel in staat zijn! En met succes! Twee derde van de jongeren die het vinden van werk tot doel hebben gesteld, bereikt dit binnen twee jaar. Bovendien hebben jongeren na deelname meer zelfvertrouwen en staan ze positiever in het leven.

Meer weten over de Class?
https://www.edwinvandersarfoundation.nl/nl/projecten/de-class

Bekijk hier de after movie van de Kick-Off: 
https://www.youtube.com/watch?v=z7ZODtQMTdw

« Terug