Blog

Blog

Blog overzicht

 1. Als je wilt kun je alles, kun je alles wat je wilt.

  11 augustus 2021 om 12:20

  Kaj van Diemen.jpg

  Ik ben Kaj van Diemen en ik ben 26 jaar. Zo op het eerste oog ben ik een gezonde jongen, maar schijn bedriegt. Ik leef met niet-aangeboren hersenletsel, mijn rechterarm en -been zijn licht spastisch en ik heb klompvoeten. Vooral mijn niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heb ik lange tijd niet kunnen accepteren. Daarom wil ik graag meer bekendheid geven aan NAH. Ik ga de marathon van Berlijn lopen om geld om te halen voor het project De Class van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting.  

  Lees meer over "Als je wilt kun je alles, kun je alles wat je wilt."

 2. Met de stroom mee

  3 mei 2021 om 16:06

  Willem Philipsen.jpg

  'Op 12 mei 2007 begon mijn nieuwe leven. Ik leidde een heerlijk bestaan als muzikant en toen sloeg het noodlot toe. Ik werd getroffen door een herseninfarct. Mijn wereld stond van de ene op de andere dag volledig op zijn kop en er was niets wat ik eraan kon doen. Het leven stelde me voor een enorme uitdaging en ik voelde me machteloos. Het leek toen alsof geen enkele keus meer had in hoe ik mijn leven vanaf dat moment zou moeten leiden. Maar ik zie nu, dat ik die keus wel degelijk had.

  Lees meer over "Met de stroom mee"

 3. Nieuwe duofiets voor Sander en zijn huisgenoten

  15 april 2021 om 11:48

  duofiets de Ingelanden.jpg

  Op 21 april worden de bewoners van Woonzorgcentrum De Ingelanden in Utrecht verblijd met een nieuwe duofiets van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting. De aanvraag voor de nieuwe fiets werd gedaan door Anjanee. Haar man Sander is een van de bewoners van de Ingelanden. Door een hersentumor, een operatie en hersenletsel is hij niet meer in staat om zelfstandig te wonen. Anjanee: "Soms is hij boos. Dat is begrijpelijk en dat mag. Maar gelukkig vergeet hij vaak wat er echt met hem aan de hand is en heeft hij ook gelukkige momenten. Eén van die momenten is bewegen en fietsen. Maar dat kan alleen onder begeleiding op een duofiets."

  Lees meer over "Nieuwe duofiets voor Sander en zijn huisgenoten"