Blog

Blog

Blog overzicht

 1. Nieuwe duofiets voor Sander en zijn huisgenoten

  15 april 2021 om 11:48

  duofiets de Ingelanden.jpg

  Op 21 april worden de bewoners van Woonzorgcentrum De Ingelanden in Utrecht verblijd met een nieuwe duofiets van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting. De aanvraag voor de nieuwe fiets werd gedaan door Anjanee. Haar man Sander is een van de bewoners van de Ingelanden. Door een hersentumor, een operatie en hersenletsel is hij niet meer in staat om zelfstandig te wonen. Anjanee: "Soms is hij boos. Dat is begrijpelijk en dat mag. Maar gelukkig vergeet hij vaak wat er echt met hem aan de hand is en heeft hij ook gelukkige momenten. Eén van die momenten is bewegen en fietsen. Maar dat kan alleen onder begeleiding op een duofiets."

  Lees meer over "Nieuwe duofiets voor Sander en zijn huisgenoten"

 2. Prikkelarm genieten van cultuuraanbod

  15 maart 2021 om 15:29

  IMG_7223.jpg

  Onbeperkt genieten van een bezoek aan een museum of theater. Dat zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Voor mensen die last hebben van overprikkeling is dat het zeker niet. Daar levert de overdaad aan prikkels door drukte, geluiden en andere zintuigelijke waarnemingen zoveel problemen op, dat ze een bezoek aan het theater, museum of een concert uit de weg gaan. Stichting Onbeperkt Genieten wil dat iedereen in Nederland onbeperkt gebruik kan maken van het culturele aanbod in een inclusieve en prikkelarme omgeving. Daarom realiseert de stichting prikkelarm aanbod in de Nederlandse cultuursector. We spraken met Iris van Heesch, oprichter van Stichting Onbeperkt Genieten en vroegen twee toonaangevende culturele instellingen over hun ervaringen met prikkelarm aanbod.  

  Lees meer over "Prikkelarm genieten van cultuuraanbod"

 3. "Yoga heeft mij meer gebracht dan alle andere behandelingen die ik heb doorlopen."

  8 maart 2021 om 09:29

  Schermafbeelding 2021-03-08 om 12.52.31.png

  "Mijn hersenen zijn altijd mijn sterkste punt geweest. Ik kon goed leren en had mijn hele leven hard gestudeerd voor een mooie carriere. Ik was net begonnen met een mooie stage bij een kantoor gespecialiseerd in Financieel Recht. Ik wilde de top van de advocatuur te bereiken. Een glansrijke carrière op de Zuidas, zo zou mijn leven eruit gaan zien. Maar toen liep ik hersenletsel op. Dat is nu vijf jaar geleden. Ik wist niet wat me overkwam. Ik was verschrikkelijk moe. Bijna dagelijks had ik heftige hoofdpijnaanvallen. Ik kon niet tegen licht of geluid en sociale contacten onderhouden kon ik niet meer. Ik voelde me enorm eenzaam. Mensen begrepen me niet en vonden dat ik me aanstelde. Ik was eind twintig en ik had de energie van een hoogbejaarde vrouw. Ik was mezelf volledig kwijt en ten einde raad. Totdat ik op een dag een yogales inwandelde. Die les veranderde alles." 

  Lees meer over ""Yoga heeft mij meer gebracht dan alle andere behandelingen die ik heb doorlopen.""