Blog

Blog

Blog overzicht

 1. Joyce Sombroek: "Ik kreeg altijd veel complimenten over mijn helm"

  21 februari 2019 14:16 - door Tessa van der Salm - 2 reacties

  IMG_0778 1.jpeg

  Op woensdag 3 april start het 'Veilig fietsen naar school' project van de Edwin van der Sar Foundation in samenwerking met de ANWB. De komende weken stellen wij u graag voor aan een aantal ambassadeurs die dit project ondersteunen en in hun topsportcarriere ook een helm droegen. We starten met Joyce Sombroek. Zij was 7 jaar lang de vaste keepster van het Nederlands hockey elftal en werd in 2014 en in 2015 uitgeroepen tot beste keepster ter wereld. Met haar teamgenoten werd ze Europees en wereldkampioen en won ze goud en zilver op de Olympische Spelen. Inmiddels werkt zij als arts-assistent interne geneeskunde. Joyce is al een aantal jaar vaste ambassadeur bij de Edwin van der Sar Foundation. Zij zet zich dit jaar onder meer in voor het fietshelmenproject. “Door het dragen van fietshelmpjes kan veel hersenschade bij kinderen worden voorkomen. Als voormalig keepster van het Nederlands hockeyteam wil ik laten zien dat een helm niet alleen veilig, maar ook stoer kan zijn.” 

  Lees meer over "Joyce Sombroek: "Ik kreeg altijd veel complimenten over mijn helm""

 2. In beweging met de Imagine Run App

  14 februari 2019 12:52 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Het Fitte Brein - Groningen 16 feb 2019_72dpi-1.jpg

  Wandelen. Hij deed het dagelijks. Goede conditie, maar van het ene op het andere moment werd Edwin Kuipers (45) geveld door een hartstilstand. Het kan altijd gebeuren. Familie, buren en ambulancepersoneel redden zijn leven, maar bovenal zijn goede conditie dankzij die wandelingen. Ruim twee jaar later, volledig hersteld en gezond, bedacht hij de unieke Imagine Run App. Op een zeer laagdrempelige manier bewegen. Daar waar de wereld in zijn ogen behoefte aan heeft. Zijn droom - imagine - de wereld letterlijk in beweging krijgen. De Imagine Run App was sponsor van het Fitte Brein in Groningen. Daar spraken wij met Edwin Kuipers en Erik Scherder, die zich al jaren inzet om inactiviteit tegen te gaan. 

  Lees meer over "In beweging met de Imagine Run App"

 3. Buitenbeentje

  3 januari 2019 14:07 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Max_NAH.jpg

  Op elke reguliere school in Nederland zitten wel leerlingen met NAH. Alleen wéten de leerkrachten vaak niet dat ze NAH hebben. Aan de buitenkant lijken deze leerlingen volledig ‘normaal’ te zijn. De school tast dan volledig in het duister over de oorzaak en de aanpak van de problemen. Vaak krijgen deze leerlingen een verkeerd label, zoals ADHD. Dat is niet fijn voor de leerling, want op een verkeerd label volgt meestal geen succesvolle aanpak. Er bestaat rond deze doelgroep dus een dubbele uitdaging binnen het reguliere onderwijs: de signalering ervan en vervolgens het bieden van de juiste de begeleiding. 
  In onderstaande blog vertelt de moeder van Max over haar ervaringen in het onderwijs en wat het met haar zoon deed. Met haar verhaal wil ze bijdragen aan meer bekendheid en begrip rond NAH. 

  Lees meer over "Buitenbeentje"

 4. “Als ik één iemand help met het verhaal over mijn ervaringen, is mijn doel behaald.’’

  15 november 2018 13:19 - door Lisa Wopereis - 0 reacties

  LisaWopereis.png

  Door een medische misser liep Lisa op haar 24ste (diffuus) hersenletsel op. Na een lange en intensieve weg met veel vallen en opstaan heeft ze het gevoel dat ze eindelijk redelijk goed kan omgaan met haar lage belastbaarheid. Lisa: "De uitdaging is om je eigen pad te kiezen en je eigen grenzen te bewaken, ongeacht verwachtingen en sociale druk. Ga compassievol met jezelf. Pas als je de beperkingen zelf respecteert kan je verwachten dat anderen dit ook doen." 

  Lees meer over "“Als ik één iemand help met het verhaal over mijn ervaringen, is mijn doel behaald.’’"

 5. Terugvechten na mijn CVA

  30 april 2018 15:02 - door Sven de Smit - 0 reacties

  Sven_terugvechten na CVA.JPG

  Na een CVA start een heel nieuw leven voor Sven. Hij besluit zijn hoofd niet te laten hangen en op zoek te gaan naar manieren waarop hij verder kan werken aan zijn herstel. Hij boekt goede resultaten met zijn trainingen. "Ik merk nog steeds veranderingen en verbeteringen door het trainen. Er zit vooruitgang in, dit maakt het trainen ook leuk. Soms gebeurt het zelfs dat ik mijzelf nog verbaas; dat ik iets weer kan, maar dan op mijn manier."

  Lees meer over "Terugvechten na mijn CVA"

 6. Hartenkreet aan andere ouders van jonge kinderen met Hersenletsel

  27 maart 2018 13:43 - door Miranda Reule - 4 reacties

  Mama&Djuna.jpeg

  Miranda Reule is de moeder van Djuna (9 jaar). Zij deelt haar verhaal over een revalidatietraject vol drempels, maar nooit met opgeven, met een speciale reden. Het is een hartenkreet aan andere ouders van jonge kinderen met Hersenletsel, die zich zeer waarschijnlijk in dit verhaal herkennen. Samen kunnen we wellicht meer doen voor deze kinderen: 


  Lees meer over "Hartenkreet aan andere ouders van jonge kinderen met Hersenletsel"

 7. Sporters met hersenletsel boeken mooie resultaten bij sportschool Bodyfit in Wierden

  20 februari 2018 12:06 - door Tessa van der Salm - 3 reacties

  Bodyfit_Meet me at the Gym

  Bij sportschool Bodyfit - een van onze Meet me @ the Gym beweegcentra - gaan mensen met hersenletsel het gevecht aan. Soms met wonderbaarlijke resultaten. Dat is deels te danken aan de bevlogen eigenaar en trainer Herald Mulders. “Als een klant lange tijd geen gevoel meer heeft gehad in zijn arm of been en tijdens de training ineens tintelingen begint te voelen, ja dan gaat ook mijn hart sneller kloppen en zal ik alles op alles zetten om hier het meest haalbare uit te halen.”

  Lees meer over "Sporters met hersenletsel boeken mooie resultaten bij sportschool Bodyfit in Wierden"

 8. Een stap met lef

  8 februari 2018 09:42 - door Erna Meerwijk - 1 reactie

  een stap met lef.png

  Het was op dinsdag... 20-09-2011. In groep 4 heerste een bezige stilte. De instructies waren klaar en er werd gewerkt en zacht overlegd, sommige kinderen hadden het rekenwerk al af en pakten hun weektaak, anderen een tekening of leesboek. Ik stond bij mijn bureau en pakte alvast mijn taalboek. En toen gebeurde er iets onverwachts: ik keek op en in plaats van de 29 kinderen zag ik er ineens 58... Alles zag ik dubbel en dat haalde me helemaal uit mijn balans. Ik ging zitten op mijn stoel, met mijn handen voor mijn ogen. Ik gluurde met één oog de klas in en sprak één jongen aan: "Wil jij alsjeblieft een andere juf of meester gaan halen, want het gaat niet goed met mij. Geeft niet wie, maar NU!" Binnen een halve minuut stond er een leerkracht in de klas, gelukkig. Die haalde snel de BHV-er en IB-er... Ze namen de klas over en mij mee naar een rustige kamer. Er kwam een huisarts uit de buurt langs op school. De eerste van een hele serie artsen, therapeuten, onderzoekers in alle afdelingen van het ziekenhuis. ...

  Lees meer over "Een stap met lef"

 9. “Als er voldoende kennis over hersenschuddingen zou zijn, kunnen we mensen beter helpen.”

  22 januari 2018 11:11 - door Rianne Schorel - 0 reacties

  lifewithmyconcussion.png

  Rianne Schorel, oud-speelster van ADO Den Haag, moest haar carrière opgeven na een hersenschudding. De problemen die ze daarvan ondervond werden niet goed (h)erkend en ze kreeg niet de juiste begeleiding. Ze schreef een boek over haar ervaringen en wil op deze manier meer bewustzijn creëren over hersenschuddingen. Vorige week kwam Rianne bij ons langs op kantoor voor een gesprek met Annemarie. “Als er voldoende kennis over dit onderwerp zou zijn, kunnen we mensen beter helpen.”

  Lees meer over "“Als er voldoende kennis over hersenschuddingen zou zijn, kunnen we mensen beter helpen.”"

 10. Class deelnemer Anouck

  16 januari 2018 14:48 - door Anouck Marchand - 0 reacties

  AnouckMarchand_10vanNoordwijk.png

  Ik ben Anouck Marchand. In juli 2013 had ik net mijn scriptie ingeleverd en ik was klaar voor een zomer vol werken, feesten en vooral genieten. Het liep helaas allemaal heel anders....

  Lees meer over "Class deelnemer Anouck"