Blog

Blog

Blog overzicht

 1. Met de stroom mee

  maandag 3 mei 2021 om 16:06

  Willem Philipsen.jpg

  'Op 12 mei 2007 begon mijn nieuwe leven. Ik leidde een heerlijk bestaan als muzikant en toen sloeg het noodlot toe. Ik werd getroffen door een herseninfarct. Mijn wereld stond van de ene op de andere dag volledig op zijn kop en er was niets wat ik eraan kon doen. Het leven stelde me voor een enorme uitdaging en ik voelde me machteloos. Het leek toen alsof geen enkele keus meer had in hoe ik mijn leven vanaf dat moment zou moeten leiden. Maar ik zie nu, dat ik die keus wel degelijk had.

  Lees meer over "Met de stroom mee"

 2. Nieuwe duofiets voor Sander en zijn huisgenoten

  donderdag 15 april 2021 om 11:48

  duofiets de Ingelanden.jpg

  Op 21 april worden de bewoners van Woonzorgcentrum De Ingelanden in Utrecht verblijd met een nieuwe duofiets van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting. De aanvraag voor de nieuwe fiets werd gedaan door Anjanee. Haar man Sander is een van de bewoners van de Ingelanden. Door een hersentumor, een operatie en hersenletsel is hij niet meer in staat om zelfstandig te wonen. Anjanee: "Soms is hij boos. Dat is begrijpelijk en dat mag. Maar gelukkig vergeet hij vaak wat er echt met hem aan de hand is en heeft hij ook gelukkige momenten. Eén van die momenten is bewegen en fietsen. Maar dat kan alleen onder begeleiding op een duofiets."

  Lees meer over "Nieuwe duofiets voor Sander en zijn huisgenoten"

 3. Prikkelarm genieten van cultuuraanbod

  maandag 15 maart 2021 om 15:29

  IMG_7223.jpg

  Onbeperkt genieten van een bezoek aan een museum of theater. Dat zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Voor mensen die last hebben van overprikkeling is dat het zeker niet. Daar levert de overdaad aan prikkels door drukte, geluiden en andere zintuigelijke waarnemingen zoveel problemen op, dat ze een bezoek aan het theater, museum of een concert uit de weg gaan. Stichting Onbeperkt Genieten wil dat iedereen in Nederland onbeperkt gebruik kan maken van het culturele aanbod in een inclusieve en prikkelarme omgeving. Daarom realiseert de stichting prikkelarm aanbod in de Nederlandse cultuursector. We spraken met Iris van Heesch, oprichter van Stichting Onbeperkt Genieten en vroegen twee toonaangevende culturele instellingen over hun ervaringen met prikkelarm aanbod.  

  Lees meer over "Prikkelarm genieten van cultuuraanbod"