Berichten geschreven door Tessa van der Salm

Berichten geschreven door Tessa van der Salm

Blog

 1. "In 2018 kwam de Class op mijn pad en toen is het bergopwaarts gegaan"

  20 juli 2020 om 15:05 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Stef.jpg

  In 2018 deed Stef mee aan de Class. Het bracht hem meer dan alleen een baan. In een blog blikt hij terug op zijn jaar in de Class.

  Lees meer over ""In 2018 kwam de Class op mijn pad en toen is het bergopwaarts gegaan""

 2. ‘When life gives you lemons, make lemonade.'

  8 juli 2020 om 09:55 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Labels:

  StudioLimonada 136.jpg

  Ysabel Keuls deed mee aan Class 3 en lanceert vandaag haar eigen bedrijfje Studio Limonada. Ysabel maakt prachtige handgemaakte lampen én lampenkappen. Allemaal met veel zorgvuldigheid en liefde gemaakt. Ze vertelt op welke manier de Class heeft bijgedragen aan de beslissing om deze stap te nemen en wat haar dromen voor de toekomst zijn.  

  Lees meer over "‘When life gives you lemons, make lemonade.'"

 3. 'Aan het begin van de Class durfde ik alleen maar te dromen van wat ik heb bereikt in dat jaar.'

  30 juni 2020 om 10:48 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  _D2_3001.jpg

  Class-deelnemer Simone vond in 2019 een werkervaringsplek bij de VriendenLoterij, onze partner vanaf het eerste uur. Het bleek een super goede match, voor beide partijen. 'In augustus 2019 ging ik voor het eerst in drie jaar weer naar werk. Doodzenuwachtig was ik. Ik had niet durven dromen om in zo’n fijne plek te mogen re-integreren.'

  Lees meer over "'Aan het begin van de Class durfde ik alleen maar te dromen van wat ik heb bereikt in dat jaar.'"

 4. ‘Zelfs in huis droeg ik een zonnebril’

  2 april 2020 om 15:23 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  vdh9789038807997.jpg

  Actrice Margôt Ros (Toren) C kampt na een harde botsing met een decorstuk al meer dan twee jaar met de gevolgen van een ‘lichte hersenschudding’. Over haar maandenlange isolatie, revalidatie en herstel schreef ze het boek ‘Hersenschorsing’, samen met journalist Jeroen Kleijne.

  Lees meer over "‘Zelfs in huis droeg ik een zonnebril’"

 5. 'Met assertiviteit kan je meer voor elkaar kan krijgen dan dat je in eerste instantie denkt.'

  4 maart 2020 om 15:48 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Hester.jpg

  Deelnemers van de Class konden op maandag 2 maart met eigen ogen zien hoe VodafoneZiggo talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan zich weet te binden. Hester was een van de Class deelnemers die mee was. ‘Ik kijk echt terug op een hele positieve en leerzame dag! Voor mij is het heel duidelijk geworden dat er nog zo veel mogelijk is en dat een bedrijf zoals VodafoneZiggo meer dan bereid is om te kijken naar overeenkomsten en mogelijkheden.'

  Lees meer over "'Met assertiviteit kan je meer voor elkaar kan krijgen dan dat je in eerste instantie denkt.'"

 6. Hoe inclusief is VodafoneZiggo?

  3 maart 2020 om 09:17 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Labels:

  michele de vries.JPG

  Diversiteit en inclusie is voor veel bedrijven een belangrijk agendapunt. Maar het creëren van een diverse en inclusieve sfeer op de werkvloer is niet van de een op de andere dag gerealiseerd. VodafoneZiggo werkt al jaren succesvol aan diversiteit en inclusie. Hoe pakken ze dit aan? We spraken met Michele de Vries, HR Diversity & Inclusion bij VodafoneZiggo en vroegen hem o.m. hoe inclusief VodafoneZiggo is. 

  Lees meer over "Hoe inclusief is VodafoneZiggo?"

 7. Een energieker leven door integrale aanpak

  16 januari 2020 om 15:21 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Labels:

  Evelien20191121042.jpg

  Vandaag - maandag 20 januari - is het blue monday. De derde maandag in januari heeft de reputatie de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Er zijn tal van tips om je die dag wat minder somber te voelen, maar wat nou als je overwegend somber of depressief voelt? We spraken met Evelien Lems, die als health coach verbonden is aan de Class en onze deelnemers helpt hun eigen vitaliteit te versterken. 

  Lees meer over "Een energieker leven door integrale aanpak"

 8. Een bewegingscentrum met passie

  9 januari 2020 om 10:32 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Labels:

  Birgit en Jelle 2.png

  Dat sporten goed voor je is, dat weten we allemaal. Maar sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker wanneer iemand kampt met een beperking is sport niet altijd even toegankelijk. Mensen met hersenletsel kunnen verschillende drempels ervaren. Door overprikkeling, vermoeidheid of lichamelijke beperkingen kan sporten erg lastig zijn. Toch zijn juist sportieve activiteiten belangrijk voor verbetering na hersenletsel. Het vergroot het zelfvertrouwen, verbetert hersenfuncties en geeft positieve energie. Gelukkig zijn er in Nederland veel goede beweeglocaties waar sporters met hersenletsel veilig en effectief kunnen trainen. Daar is MIJN bewegingscentrum in Doetinchem er een van. We spraken met oprichter Ton Seegers over wat MIJN bewegingscentrum nou bijzonder maakt. 

  Lees meer over "Een bewegingscentrum met passie"

 9. Over het hoofd gezien

  26 september 2019 om 15:49 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Niet aangeboren hersenletsel (NAH) bij kinderen is het grootste en tegelijkertijd het meest verwaarloosde zorgprobleem van deze tijd. Medisch socioloog dr. Eric Hermans slaat alarm. In zijn nieuwe boek "Over het hoofd gezien" stelt hij dat er in Nederland op elk moment minstens 100.000 kinderen zijn met onbehandelde onzichtbare beperkingen ten gevolge van NAH. De Edwin van der Sar Foundation stelde hem twee vragen.

  Lees meer over "Over het hoofd gezien"

 10. "Nu loopt een kind met NAH dat terug gaat naar school onnodig tegen allerlei problemen op"

  9 september 2019 om 13:39 - door Tessa van der Salm - 3 reacties

  NAH boekje onderwijs png

  De Edwin van der Sar Foundation wil dat er meer aandacht komt voor kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) binnen het onderwijs in Nederland. Hersenletsel kan leiden tot blijvende en vaak levenslange restverschijnselen. De gevolgen kunnen zich op school uiten, maar worden lang niet altijd herkend en onderkend. Deze gevolgen hebben bij veel kinderen een zodanig grote invloed op de schoolprestaties dat ze niet meer mee kunnen komen. Daarom komen ze thuis te zitten of ze lopen steeds meer achterstand op. Om meer aandacht te vragen voor dit probleem spraken we met een aantal ouders en deskundigen op dit gebied om meer licht te krijgen op de uitdagingen waar deze kinderen en gezinnen voor staan. Hierbij delen we het interview met Carla Hendriks, GZ psycholoog en neuropsycholoog bij Heliomare Revalidatie en Onderwijs.

  Lees meer over ""Nu loopt een kind met NAH dat terug gaat naar school onnodig tegen allerlei problemen op""