Berichten geschreven door Tessa van der Salm

Berichten geschreven door Tessa van der Salm

Blog

 1. Nieuwe duofiets voor Sander en zijn huisgenoten

  15 april 2021 om 11:48 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  duofiets de Ingelanden.jpg

  Op 21 april worden de bewoners van Woonzorgcentrum De Ingelanden in Utrecht verblijd met een nieuwe duofiets van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting. De aanvraag voor de nieuwe fiets werd gedaan door Anjanee. Haar man Sander is een van de bewoners van de Ingelanden. Door een hersentumor, een operatie en hersenletsel is hij niet meer in staat om zelfstandig te wonen. Anjanee: "Soms is hij boos. Dat is begrijpelijk en dat mag. Maar gelukkig vergeet hij vaak wat er echt met hem aan de hand is en heeft hij ook gelukkige momenten. Eén van die momenten is bewegen en fietsen. Maar dat kan alleen onder begeleiding op een duofiets."

  Lees meer over "Nieuwe duofiets voor Sander en zijn huisgenoten"

 2. Prikkelarm genieten van cultuuraanbod

  15 maart 2021 om 15:29 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  IMG_7223.jpg

  Onbeperkt genieten van een bezoek aan een museum of theater. Dat zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Voor mensen die last hebben van overprikkeling is dat het zeker niet. Daar levert de overdaad aan prikkels door drukte, geluiden en andere zintuigelijke waarnemingen zoveel problemen op, dat ze een bezoek aan het theater, museum of een concert uit de weg gaan. Stichting Onbeperkt Genieten wil dat iedereen in Nederland onbeperkt gebruik kan maken van het culturele aanbod in een inclusieve en prikkelarme omgeving. Daarom realiseert de stichting prikkelarm aanbod in de Nederlandse cultuursector. We spraken met Iris van Heesch, oprichter van Stichting Onbeperkt Genieten en vroegen twee toonaangevende culturele instellingen over hun ervaringen met prikkelarm aanbod.  

  Lees meer over "Prikkelarm genieten van cultuuraanbod"

 3. 'Inzicht in jezelf creëert nieuwe kansen om jezelf te ontwikkelen'

  24 februari 2021 om 12:22 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Angela_EvdS.jpeg

  Wat zijn je competenties, interesses, valkuilen en drijfveren? Inzicht hierin kan onze Class deelnemers verder helpen in hun loopbaan. Daarom bieden we onze deelnemers i.s.m. Stichting Studeren en Werken op Maat (SWOM) het digitale assessment aan. We spraken met Angela Vollebregt, projectleider en coach, over dit onderdeel van de Class! 

  Lees meer over "'Inzicht in jezelf creëert nieuwe kansen om jezelf te ontwikkelen'"

 4. Impossible is nothing

  26 januari 2021 om 09:39 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  t-shirt annemarie.jpeg

  Onder het motto 'impossible is nothing' komen eerstejaars studenten van de opleiding 'Commerciële economie' van de Hogeschool Leiden elk jaar in actie voor verschillende goede doelen. Ook dit trimester komen verschillende projectgroepen in actie voor de Edwin van der Sar Foundation. Malika is een van die studenten en ze heeft bewust gekozen voor onze Foundation: "Doordat ik zelf hersenletsel heb opgelopen, weet ik wat de gevolgen kunnen zijn. Ik heb daarom bewust gekozen voor dit goede doel, zodat mensen zoals ik geholpen kunnen worden." 

  Lees meer over "Impossible is nothing"

 5. "Ik word als werkzoekende zonder hersenletsel behandeld, wat mij enorm frustreert."

  10 december 2020 om 11:43 - door Tessa van der Salm - 5 reacties

  Schermafbeelding 2020-12-10 om 12.47.50.png

  Als je werk opeens wegvalt door hersenletsel, heeft dat een enorme impact. Voor mensen met hersenletsel is het vaak moeilijk om terug te keren op de werkplek. Ze worden vaak overschat door de onzichtbaarheid van veel gevolgen van een hersenaandoening. Werkgevers maar ook artsen weten nog veel te vaak de signalen van NAH niet of moeilijk te herkennen en beseffen onvoldoende hoe groot de gevolgen zijn. Zonder herkenning is er ook geen erkenning van deze problemen en lopen mensen met NAH tegen enorm veel onbegrip op. Dit is het verhaal van Natasja die zich jarenlang in allerlei bochten heeft gewrongen om toch deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt en daar nu een harde prijs voor betaald. 

  Lees meer over ""Ik word als werkzoekende zonder hersenletsel behandeld, wat mij enorm frustreert.""

 6. "In 2018 kwam de Class op mijn pad en toen is het bergopwaarts gegaan"

  20 juli 2020 om 15:05 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Stef.jpg

  In 2018 deed Stef mee aan de Class. Het bracht hem meer dan alleen een baan. In een blog blikt hij terug op zijn jaar in de Class.

  Lees meer over ""In 2018 kwam de Class op mijn pad en toen is het bergopwaarts gegaan""

 7. ‘When life gives you lemons, make lemonade.'

  8 juli 2020 om 09:55 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Labels:

  StudioLimonada 136.jpg

  Ysabel Keuls deed mee aan Class 3 en lanceert vandaag haar eigen bedrijfje Studio Limonada. Ysabel maakt prachtige handgemaakte lampen én lampenkappen. Allemaal met veel zorgvuldigheid en liefde gemaakt. Ze vertelt op welke manier de Class heeft bijgedragen aan de beslissing om deze stap te nemen en wat haar dromen voor de toekomst zijn.  

  Lees meer over "‘When life gives you lemons, make lemonade.'"

 8. 'Aan het begin van de Class durfde ik alleen maar te dromen van wat ik heb bereikt in dat jaar.'

  30 juni 2020 om 10:48 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  _D2_3001.jpg

  Class-deelnemer Simone vond in 2019 een werkervaringsplek bij de VriendenLoterij, onze partner vanaf het eerste uur. Het bleek een super goede match, voor beide partijen. 'In augustus 2019 ging ik voor het eerst in drie jaar weer naar werk. Doodzenuwachtig was ik. Ik had niet durven dromen om in zo’n fijne plek te mogen re-integreren.'

  Lees meer over "'Aan het begin van de Class durfde ik alleen maar te dromen van wat ik heb bereikt in dat jaar.'"

 9. ‘Zelfs in huis droeg ik een zonnebril’

  2 april 2020 om 15:23 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  vdh9789038807997.jpg

  Actrice Margôt Ros (Toren) C kampt na een harde botsing met een decorstuk al meer dan twee jaar met de gevolgen van een ‘lichte hersenschudding’. Over haar maandenlange isolatie, revalidatie en herstel schreef ze het boek ‘Hersenschorsing’, samen met journalist Jeroen Kleijne.

  Lees meer over "‘Zelfs in huis droeg ik een zonnebril’"

 10. 'Met assertiviteit kan je meer voor elkaar kan krijgen dan dat je in eerste instantie denkt.'

  4 maart 2020 om 15:48 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Hester.jpg

  Deelnemers van de Class konden op maandag 2 maart met eigen ogen zien hoe VodafoneZiggo talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan zich weet te binden. Hester was een van de Class deelnemers die mee was. ‘Ik kijk echt terug op een hele positieve en leerzame dag! Voor mij is het heel duidelijk geworden dat er nog zo veel mogelijk is en dat een bedrijf zoals VodafoneZiggo meer dan bereid is om te kijken naar overeenkomsten en mogelijkheden.'

  Lees meer over "'Met assertiviteit kan je meer voor elkaar kan krijgen dan dat je in eerste instantie denkt.'"