Berichten geschreven door Voorbeeld Auteur

Berichten geschreven door Voorbeeld Auteur

Blog

 1. 'Mijn drie grote doelen zijn binnen het jaar van De Class behaald'

  27 oktober 2020 om 11:01 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  _D1_5819.jpg

  Precies een jaar geleden stelde Hester zichzelf drie doelen om te behalen gedurende het jaar van de Class. Door goed te plannen en een duidelijke focus te houden behaalde ze deze alledrie. Niet alleen studeerde ze af aan de Hogere Hotelschool in Amsterdam met behulp van haar studie coach, ze vond ook de passende en uitdagende baan waarop ze altijd gehoopt had. In november 2020 start zij als 'junior data analyst’ bij VodafoneZiggo. 

  Lees meer over "'Mijn drie grote doelen zijn binnen het jaar van De Class behaald'"

 2. Meer bekendheid voor zeldzame aandoening AVM

  25 juni 2020 om 10:56 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  VD2_0189.jpg

  Paul Muller (oud Class deelnemer) heeft hersenletsel opgelopen door een AVM (arterioveneuze malformatie). Een AVM is een zwakke plek in het aderstelsel, in het geval van Paul in het aderstelsel in zijn hoofd. Bij een trauma kan deze zwakke plek kapot gaan en gaan bloeden. Dat trauma was bij  Paul een val op de stoeprand met zijn hoofd. Om meer bekendheid te geven aan deze speciale aderafwijking heeft hij samen met een groep ervaringsdeskundigen en i.s.m. het Radboudumc, Maastricht UMC en Heinrich Heine ziekenhuis in Düsseldorf een website ontwikkeld. 

  Lees meer over "Meer bekendheid voor zeldzame aandoening AVM"

 3. Sportschool biedt meer dan alleen sport en beweging

  26 mei 2020 om 15:27 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  IMG_3232.JPG

  Deelnemers die sporten onder begeleiding bij een van onze Meet Me @ The Gym centers moeten het helaas al weken zonder doen. Dat is een groot gemis. Gisteren werd bekend dat sportscholen per 1 juli weer open mogen. En dat iets moois om naar uit te kijken. Het sporten biedt de NAH-doelgroep meer dan alleen sport en beweging. Beweging is goed voor cognitief- en lichamelijk herstel. Maar daarnaast missen zij vooral het sociale contact onderling. Het wekelijkse uurtje samen biedt hen bovendien de nodige structuur. Wat de sluiting betekent voor onze doelgroep en de sportscholen zelf vroegen we aan Jonneke Buitenhuis, eigenaar / directeur van Bewegen bij Buitenhuis. 

  Lees meer over "Sportschool biedt meer dan alleen sport en beweging"

 4. Zijn er grenzen naar de top?

  18 mei 2020 om 14:34 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Schermafbeelding 2020-05-18 om 15.29.26.jpg

  Wilco Dekker, gepassioneerd bergbeklimmer en technologie strateeg bij VodafoneZiggo. Op 23 mei 2019 stond hij op de top van de wereld. Over zijn beklimming van de Mount Everest, inclusief voorbereiding en wat het hem heeft gebracht, schreef hij een inspirerend boek. Bij VodafoneZiggo gaf hij eerder dit jaar een presentatie aan onze Class deelnemers over deze bijzondere prestatie. Zijn boodschap aan hen? Je kunt meer dan je bij voorbaat denkt, als je maar uit je comfortzone durft te stappen en je niet laat leiden door beperkende gedachten!

  Lees meer over "Zijn er grenzen naar de top?"

 5. "De finishlijn van de 4 mijl Groningen is de finale van mijn revalidatie"

  9 april 2020 om 15:19 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  FB_IMG_1585480578725.jpeg

  Ruim een jaar na zijn hersenbloeding wil Emmenaar Dennis Groen (33) in oktober de 4 Mijl van Groningen gaan lopen. Hij wil zo geld ophalen voor de Edwin van der Sar Foundation en zijn herstel symbolisch afsluiten. ,,Iedere tijd die ik straks loop, is voor mij een record.”

  Lees meer over ""De finishlijn van de 4 mijl Groningen is de finale van mijn revalidatie""

 6. Kijken naar je kind in plaats van naar scans en plaatjes

  6 april 2020 om 12:37 - door Voorbeeld Auteur - 3 reacties

  juul1.jpg

  De zoon van Frank van Grieken (Juul) kreeg op 4 jarige leeftijd een ongeluk op de trampoline waardoor hij hersenletsel opliep. Ondanks deze heftige gebeurtenis probeert Frank altijd positief te blijven en te varen op zijn eigen gevoel. 'Een arts zei eens tegen mij dat ik naar mijn kind moest kijken en dat de plaatjes niet kunnen laten zien hoe het werkelijk met je kind gaat. Deze arts is ongeveer de enige die met zijn woorden zo’n indruk op mij heeft gemaakt dat ik daar nu nog regelmatig aan denk en inderdaad naar Juul kijk in plaats van de schade in zijn hersenen.' 

  Lees meer over "Kijken naar je kind in plaats van naar scans en plaatjes"

 7. 'Ik heb het vertrouwen in mijzelf herwonnen en ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan. Kom maar op!'

  3 december 2019 om 15:01 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  Schermafbeelding 2019-12-03 om 16.00.32.png

  Nilufer heeft meer aan de Class gehad dan zij zelf had gedacht. 'Nu de Class voorbij is, merk ik dat ik een schat aan informatie heb gewonnen. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat ik zal blijven bewegen omdat dat goed voor me is. En ik weet ook dat ik goed naar mijn lichaam en geest zal blijven luisteren. De Class heeft mij rust en zelfvertrouwen gegeven.'

  Lees meer over "'Ik heb het vertrouwen in mijzelf herwonnen en ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan. Kom maar op!'"

 8. 'De Class was voor mij de perfecte brug. De logische stap na het revalidatietraject.'

  3 december 2019 om 12:22 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  Nika.jpg

  Ik hoorde over de Class via een lotgenoot die meehad gedaan met Class 2. Op basis van haar positieve ervaring en de daarna volgende online research en fijne gesprek met projectleider Michael besloot ik mee te doen. Het traject sloot precies aan op de situatie waar ik in zat. Al een tijdje klaar met de officiële revalidatie, maar dan... Er zat helaas een groot gat tussen revalidatie en gelijk werken/een goede en duurzame participatie. De Class was voor mij de perfecte brug. De logische stap na het revalidatietraject, die er nu ineens was en jaren eerder niet. Heel fijn!

  Lees meer over "'De Class was voor mij de perfecte brug. De logische stap na het revalidatietraject.'"

 9. 'Bij de Foundation vind ik precies wat ik nu nodig heb om mij verder te kunnen ontwikkelen.'

  3 december 2019 om 11:47 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  _D1_5819.jpg

  Ongeveer een jaar geleden ontvingen mijn ouders en ik een aantal krantenknipsels door de brievenbus van verschillende buren en vrienden. Ook een telefoontje met “Heb je de krant gezien? Er staat een stuk in over een project van de Van Der Sar Foundation en dat is perfect iets voor Hester, precies wat ze nu nodig heeft!”  Een oud deelnemer van de Class deelde in dit artikel zijn verhaal, over zijn letsel maar ook over de positieve invloed van zijn deelname aan de Class op zijn leven. Hij had zijn studie inmiddels succesvol afgerond en had zelfs passend en uitdagend werk gevonden. Dit wilde ik ook!

  Lees meer over "'Bij de Foundation vind ik precies wat ik nu nodig heb om mij verder te kunnen ontwikkelen.'"

 10. Het leven van mij en mijn omgeving op z'n kop

  3 december 2019 om 09:21 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  opzijnkopchallenge class 5.jpeg

  Als Foundation realiseren wij projecten voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel. Projecten waarvan je hoopt dat ze het verschil maken. Een beter toekomstperspectief, meer zelfvertrouwen, meer sociale contacten, een sterker zelfbeeld. Dit doen wij onder meer in ons project de Class, waar elk jaar 20 jongeren met hersenletsel aan mee kunnen doen. Het doel is het vinden van een passende baan, maar het traject brengt zoveel meer! Ruben deed mee aan Class 5 en vertelt wat de Class hem gebracht heeft.

  Lees meer over "Het leven van mij en mijn omgeving op z'n kop"