Berichten geschreven door Voorbeeld Auteur

Berichten geschreven door Voorbeeld Auteur

Blog

 1. Pak vaker de fiets!

  23 mei 2019 15:23 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Erik Scherder veilig fietsen naar school

  Prof. dr. Erik Scherder is lid van ons medisch team en ondersteunt ons project Veilig Fietsen naar School. Vandaag, donderdag 23 mei, is het de nationale Fiets naar je werk dag en daarom stelden wij hem drie vragen over ons project!

  Lees meer over "Pak vaker de fiets!"

 2. Buitenbeentje

  3 januari 2019 14:07 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Max_NAH.jpg

  Op elke reguliere school in Nederland zitten wel leerlingen met NAH. Alleen wéten de leerkrachten vaak niet dat ze NAH hebben. Aan de buitenkant lijken deze leerlingen volledig ‘normaal’ te zijn. De school tast dan volledig in het duister over de oorzaak en de aanpak van de problemen. Vaak krijgen deze leerlingen een verkeerd label, zoals ADHD. Dat is niet fijn voor de leerling, want op een verkeerd label volgt meestal geen succesvolle aanpak. Er bestaat rond deze doelgroep dus een dubbele uitdaging binnen het reguliere onderwijs: de signalering ervan en vervolgens het bieden van de juiste de begeleiding. 
  In onderstaande blog vertelt de moeder van Max over haar ervaringen in het onderwijs en wat het met haar zoon deed. Met haar verhaal wil ze bijdragen aan meer bekendheid en begrip rond NAH. 

  Lees meer over "Buitenbeentje"

 3. Het verhaal van Danique Schrik

  24 september 2015 14:02 - door Voorbeeld Auteur - 1 reactie

  Danique Schrik.jpg

  Danique Schrik is 32 jaar en woont met haar vriend Robert en 2 kinderen in Leeuwarden. Vorig jaar werd ze uit het niets getroffen door een hersenbloeding. Lees hier haar indrukwekkende verhaal en laat je inspireren door haar kracht een doorzettingsvermogen.

  Lees meer over "Het verhaal van Danique Schrik"