Berichten geschreven door Voorbeeld Auteur

Berichten geschreven door Voorbeeld Auteur

Blog

 1. Als je wilt kun je alles, kun je alles wat je wilt.

  11 augustus 2021 om 12:20 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  Kaj van Diemen.jpg

  Ik ben Kaj van Diemen en ik ben 26 jaar. Zo op het eerste oog ben ik een gezonde jongen, maar schijn bedriegt. Ik leef met niet-aangeboren hersenletsel, mijn rechterarm en -been zijn licht spastisch en ik heb klompvoeten. Vooral mijn niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heb ik lange tijd niet kunnen accepteren. Daarom wil ik graag meer bekendheid geven aan NAH. Ik ga de marathon van Berlijn lopen om geld om te halen voor het project De Class van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting.  

  Lees meer over "Als je wilt kun je alles, kun je alles wat je wilt."

 2. Met de stroom mee

  3 mei 2021 om 16:06 - door Voorbeeld Auteur - 1 reactie

  Willem Philipsen.jpg

  'Op 12 mei 2007 begon mijn nieuwe leven. Ik leidde een heerlijk bestaan als muzikant en toen sloeg het noodlot toe. Ik werd getroffen door een herseninfarct. Mijn wereld stond van de ene op de andere dag volledig op zijn kop en er was niets wat ik eraan kon doen. Het leven stelde me voor een enorme uitdaging en ik voelde me machteloos. Het leek toen alsof geen enkele keus meer had in hoe ik mijn leven vanaf dat moment zou moeten leiden. Maar ik zie nu, dat ik die keus wel degelijk had.

  Lees meer over "Met de stroom mee"

 3. "Yoga heeft mij meer gebracht dan alle andere behandelingen die ik heb doorlopen."

  8 maart 2021 om 09:29 - door Voorbeeld Auteur - 4 reacties

  Schermafbeelding 2021-03-08 om 12.52.31.png

  "Mijn hersenen zijn altijd mijn sterkste punt geweest. Ik kon goed leren en had mijn hele leven hard gestudeerd voor een mooie carriere. Ik was net begonnen met een mooie stage bij een kantoor gespecialiseerd in Financieel Recht. Ik wilde de top van de advocatuur te bereiken. Een glansrijke carrière op de Zuidas, zo zou mijn leven eruit gaan zien. Maar toen liep ik hersenletsel op. Dat is nu vijf jaar geleden. Ik wist niet wat me overkwam. Ik was verschrikkelijk moe. Bijna dagelijks had ik heftige hoofdpijnaanvallen. Ik kon niet tegen licht of geluid en sociale contacten onderhouden kon ik niet meer. Ik voelde me enorm eenzaam. Mensen begrepen me niet en vonden dat ik me aanstelde. Ik was eind twintig en ik had de energie van een hoogbejaarde vrouw. Ik was mezelf volledig kwijt en ten einde raad. Totdat ik op een dag een yogales inwandelde. Die les veranderde alles." 

  Lees meer over ""Yoga heeft mij meer gebracht dan alle andere behandelingen die ik heb doorlopen.""

 4. Van de bank naar een baan

  7 december 2020 om 11:45 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  anneloes.jpg

  Het doel van de Class is het vinden van een passende baan. Daarom is het belangrijk dat onze deelnemers eerst 'werk-fit’ zijn. Er wordt geinvesteerd in mentale en fysieke belastbaarheid en een gezonde levensstijl. Om het traject 'van-de-bank-naar-een-baan' succesvol af te ronden, krijgen de Class-deelnemers daarom specifieke training en begeleiding op het gebied van lifestyle/sport, studie en werk. Bij de zoektocht naar een passende baan spelen de jobcoaches van onze samenwerkingspartner Bureau VolZin een belangrijke rol. Hoe dit in zijn werk gaat, vroegen we aan jobcoach Anneloes Blok. 

  Lees meer over "Van de bank naar een baan"

 5. 'Mijn drie grote doelen zijn binnen het jaar van De Class behaald'

  27 oktober 2020 om 11:01 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  _D1_5819.jpg

  Precies een jaar geleden stelde Hester zichzelf drie doelen om te behalen gedurende het jaar van de Class. Door goed te plannen en een duidelijke focus te houden behaalde ze deze alledrie. Niet alleen studeerde ze af aan de Hogere Hotelschool in Amsterdam met behulp van haar studie coach, ze vond ook de passende en uitdagende baan waarop ze altijd gehoopt had. In november 2020 start zij als 'junior data analyst’ bij VodafoneZiggo. 

  Lees meer over "'Mijn drie grote doelen zijn binnen het jaar van De Class behaald'"

 6. Meer bekendheid voor zeldzame aandoening AVM

  25 juni 2020 om 10:56 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  VD2_0189.jpg

  Paul Muller (oud Class deelnemer) heeft hersenletsel opgelopen door een AVM (arterioveneuze malformatie). Een AVM is een zwakke plek in het aderstelsel, in het geval van Paul in het aderstelsel in zijn hoofd. Bij een trauma kan deze zwakke plek kapot gaan en gaan bloeden. Dat trauma was bij  Paul een val op de stoeprand met zijn hoofd. Om meer bekendheid te geven aan deze speciale aderafwijking heeft hij samen met een groep ervaringsdeskundigen en i.s.m. het Radboudumc, Maastricht UMC en Heinrich Heine ziekenhuis in Düsseldorf een website ontwikkeld. 

  Lees meer over "Meer bekendheid voor zeldzame aandoening AVM"

 7. Sportschool biedt meer dan alleen sport en beweging

  26 mei 2020 om 15:27 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  IMG_3232.JPG

  Deelnemers die sporten onder begeleiding bij een van onze Meet Me @ The Gym centers moeten het helaas al weken zonder doen. Dat is een groot gemis. Gisteren werd bekend dat sportscholen per 1 juli weer open mogen. En dat iets moois om naar uit te kijken. Het sporten biedt de NAH-doelgroep meer dan alleen sport en beweging. Beweging is goed voor cognitief- en lichamelijk herstel. Maar daarnaast missen zij vooral het sociale contact onderling. Het wekelijkse uurtje samen biedt hen bovendien de nodige structuur. Wat de sluiting betekent voor onze doelgroep en de sportscholen zelf vroegen we aan Jonneke Buitenhuis, eigenaar / directeur van Bewegen bij Buitenhuis. 

  Lees meer over "Sportschool biedt meer dan alleen sport en beweging"

 8. Zijn er grenzen naar de top?

  18 mei 2020 om 14:34 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Schermafbeelding 2020-05-18 om 15.29.26.jpg

  Wilco Dekker, gepassioneerd bergbeklimmer en technologie strateeg bij VodafoneZiggo. Op 23 mei 2019 stond hij op de top van de wereld. Over zijn beklimming van de Mount Everest, inclusief voorbereiding en wat het hem heeft gebracht, schreef hij een inspirerend boek. Bij VodafoneZiggo gaf hij eerder dit jaar een presentatie aan onze Class deelnemers over deze bijzondere prestatie. Zijn boodschap aan hen? Je kunt meer dan je bij voorbaat denkt, als je maar uit je comfortzone durft te stappen en je niet laat leiden door beperkende gedachten!

  Lees meer over "Zijn er grenzen naar de top?"

 9. "De finishlijn van de 4 mijl Groningen is de finale van mijn revalidatie"

  9 april 2020 om 15:19 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  FB_IMG_1585480578725.jpeg

  Ruim een jaar na zijn hersenbloeding wil Emmenaar Dennis Groen (33) in oktober de 4 Mijl van Groningen gaan lopen. Hij wil zo geld ophalen voor de Edwin van der Sar Foundation en zijn herstel symbolisch afsluiten. ,,Iedere tijd die ik straks loop, is voor mij een record.”

  Lees meer over ""De finishlijn van de 4 mijl Groningen is de finale van mijn revalidatie""

 10. Kijken naar je kind in plaats van naar scans en plaatjes

  6 april 2020 om 12:37 - door Voorbeeld Auteur - 3 reacties

  juul1.jpg

  De zoon van Frank van Grieken (Juul) kreeg op 4 jarige leeftijd een ongeluk op de trampoline waardoor hij hersenletsel opliep. Ondanks deze heftige gebeurtenis probeert Frank altijd positief te blijven en te varen op zijn eigen gevoel. 'Een arts zei eens tegen mij dat ik naar mijn kind moest kijken en dat de plaatjes niet kunnen laten zien hoe het werkelijk met je kind gaat. Deze arts is ongeveer de enige die met zijn woorden zo’n indruk op mij heeft gemaakt dat ik daar nu nog regelmatig aan denk en inderdaad naar Juul kijk in plaats van de schade in zijn hersenen.' 

  Lees meer over "Kijken naar je kind in plaats van naar scans en plaatjes"