Berichten geschreven door Voorbeeld Auteur

Berichten geschreven door Voorbeeld Auteur

Blog

 1. "Je ziet er gewoon gezond uit, maar zo voel je je niet."

  3 juni 2019 om 11:31 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Nina Frijters

  Nina Frijters wordt in december 2016 aangereden op de snorfiets. Ze wordt buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt haar verteld dat ze wel wat kneuzingen heeft opgelopen, maar verder alles goed is. Nina mag naar huis, hetzij met wat schaafwonden en een hoofdwond. Omdat ze bakker is en het Kerst is, gaat ze al snel weer aan het werk. Ze blijft last houden van hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid, maar omdat ze denkt dat dit er “gewoon” bij hoort vanwege de klap en de pijnstillers, blijft ze doorgaan. Pas na een paar weken valt Nina volledig uit en komt ze weken thuis te zitten. "Toen werd pas duidelijk dat ik een hersenschudding/ kneuzing had opgelopen." 

  Lees meer over ""Je ziet er gewoon gezond uit, maar zo voel je je niet.""

 2. Pak vaker de fiets!

  23 mei 2019 om 15:23 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Erik Scherder veilig fietsen naar school

  Prof. dr. Erik Scherder is lid van ons medisch team en ondersteunt ons project Veilig Fietsen naar School. Vandaag, donderdag 23 mei, is het de nationale Fiets naar je werk dag en daarom stelden wij hem drie vragen over ons project!

  Lees meer over "Pak vaker de fiets!"

 3. "Voor mij is een helm een soort van onmisbaar kledingstuk geworden."

  20 mei 2019 om 16:03 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Steven2.png

  Voormalig wielrenner Steven de Jongh begon zijn sportcarrière als langebaanschaatser maar stapte over naar het wielrennen. Na zijn actieve loopbaan als wielrenner gaat hij aan de slag als ploegleider, inmiddels bij Trek-Segafredo. Steven werd in oktober 2018 gewond en bewusteloos aangetroffen langs de kant van de weg in Spanje. Hij was vijf uur lang vermist nadat hij niet terugkwam van een fietstocht. Gelukkig liep het relatief goed af, maar hij herinnert zich niets meer van het ongeluk. Steven ondersteunt ons project Veilig Fietsen naar School. 

  Lees meer over ""Voor mij is een helm een soort van onmisbaar kledingstuk geworden.""

 4. Buitenbeentje

  3 januari 2019 om 14:07 - door Voorbeeld Auteur - 1 reactie

  Max_NAH.jpg

  Op elke reguliere school in Nederland zitten wel leerlingen met NAH. Alleen wéten de leerkrachten vaak niet dat ze NAH hebben. Aan de buitenkant lijken deze leerlingen volledig ‘normaal’ te zijn. De school tast dan volledig in het duister over de oorzaak en de aanpak van de problemen. Vaak krijgen deze leerlingen een verkeerd label, zoals ADHD. Dat is niet fijn voor de leerling, want op een verkeerd label volgt meestal geen succesvolle aanpak. Er bestaat rond deze doelgroep dus een dubbele uitdaging binnen het reguliere onderwijs: de signalering ervan en vervolgens het bieden van de juiste de begeleiding. 
  In onderstaande blog vertelt de moeder van Max over haar ervaringen in het onderwijs en wat het met haar zoon deed. Met haar verhaal wil ze bijdragen aan meer bekendheid en begrip rond NAH. 

  Lees meer over "Buitenbeentje"

 5. Het verhaal van Danique Schrik

  24 september 2015 om 14:02 - door Voorbeeld Auteur - 1 reactie

  Danique Schrik.jpg

  Danique Schrik is 32 jaar en woont met haar vriend Robert en 2 kinderen in Leeuwarden. Vorig jaar werd ze uit het niets getroffen door een hersenbloeding. Lees hier haar indrukwekkende verhaal en laat je inspireren door haar kracht een doorzettingsvermogen.

  Lees meer over "Het verhaal van Danique Schrik"