Berichten over Blog

Berichten over Blog

Blog

 1. Als je wilt kun je alles, kun je alles wat je wilt.

  11 augustus 2021 om 12:20 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  Kaj van Diemen.jpg

  Ik ben Kaj van Diemen en ik ben 26 jaar. Zo op het eerste oog ben ik een gezonde jongen, maar schijn bedriegt. Ik leef met niet-aangeboren hersenletsel, mijn rechterarm en -been zijn licht spastisch en ik heb klompvoeten. Vooral mijn niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heb ik lange tijd niet kunnen accepteren. Daarom wil ik graag meer bekendheid geven aan NAH. Ik ga de marathon van Berlijn lopen om geld om te halen voor het project De Class van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting.  

  Lees meer over "Als je wilt kun je alles, kun je alles wat je wilt."

 2. ‘When life gives you lemons, make lemonade.'

  8 juli 2020 om 09:55 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Labels:

  StudioLimonada 136.jpg

  Ysabel Keuls deed mee aan Class 3 en lanceert vandaag haar eigen bedrijfje Studio Limonada. Ysabel maakt prachtige handgemaakte lampen én lampenkappen. Allemaal met veel zorgvuldigheid en liefde gemaakt. Ze vertelt op welke manier de Class heeft bijgedragen aan de beslissing om deze stap te nemen en wat haar dromen voor de toekomst zijn.  

  Lees meer over "‘When life gives you lemons, make lemonade.'"

 3. Sportschool biedt meer dan alleen sport en beweging

  26 mei 2020 om 15:27 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  IMG_3232.JPG

  Deelnemers die sporten onder begeleiding bij een van onze Meet Me @ The Gym centers moeten het helaas al weken zonder doen. Dat is een groot gemis. Gisteren werd bekend dat sportscholen per 1 juli weer open mogen. En dat iets moois om naar uit te kijken. Het sporten biedt de NAH-doelgroep meer dan alleen sport en beweging. Beweging is goed voor cognitief- en lichamelijk herstel. Maar daarnaast missen zij vooral het sociale contact onderling. Het wekelijkse uurtje samen biedt hen bovendien de nodige structuur. Wat de sluiting betekent voor onze doelgroep en de sportscholen zelf vroegen we aan Jonneke Buitenhuis, eigenaar / directeur van Bewegen bij Buitenhuis. 

  Lees meer over "Sportschool biedt meer dan alleen sport en beweging"

 4. Hoe inclusief is VodafoneZiggo?

  3 maart 2020 om 09:17 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Labels:

  michele de vries.JPG

  Diversiteit en inclusie is voor veel bedrijven een belangrijk agendapunt. Maar het creëren van een diverse en inclusieve sfeer op de werkvloer is niet van de een op de andere dag gerealiseerd. VodafoneZiggo werkt al jaren succesvol aan diversiteit en inclusie. Hoe pakken ze dit aan? We spraken met Michele de Vries, HR Diversity & Inclusion bij VodafoneZiggo en vroegen hem o.m. hoe inclusief VodafoneZiggo is. 

  Lees meer over "Hoe inclusief is VodafoneZiggo?"

 5. Een energieker leven door integrale aanpak

  16 januari 2020 om 15:21 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Labels:

  Evelien20191121042.jpg

  Vandaag - maandag 20 januari - is het blue monday. De derde maandag in januari heeft de reputatie de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Er zijn tal van tips om je die dag wat minder somber te voelen, maar wat nou als je overwegend somber of depressief voelt? We spraken met Evelien Lems, die als health coach verbonden is aan de Class en onze deelnemers helpt hun eigen vitaliteit te versterken. 

  Lees meer over "Een energieker leven door integrale aanpak"

 6. Een bewegingscentrum met passie

  9 januari 2020 om 10:32 - door Tessa van der Salm - 0 reacties

  Labels:

  Birgit en Jelle 2.png

  Dat sporten goed voor je is, dat weten we allemaal. Maar sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker wanneer iemand kampt met een beperking is sport niet altijd even toegankelijk. Mensen met hersenletsel kunnen verschillende drempels ervaren. Door overprikkeling, vermoeidheid of lichamelijke beperkingen kan sporten erg lastig zijn. Toch zijn juist sportieve activiteiten belangrijk voor verbetering na hersenletsel. Het vergroot het zelfvertrouwen, verbetert hersenfuncties en geeft positieve energie. Gelukkig zijn er in Nederland veel goede beweeglocaties waar sporters met hersenletsel veilig en effectief kunnen trainen. Daar is MIJN bewegingscentrum in Doetinchem er een van. We spraken met oprichter Ton Seegers over wat MIJN bewegingscentrum nou bijzonder maakt. 

  Lees meer over "Een bewegingscentrum met passie"

 7. 'Ik heb het vertrouwen in mijzelf herwonnen en ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan. Kom maar op!'

  3 december 2019 om 15:01 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  Schermafbeelding 2019-12-03 om 16.00.32.png

  Nilufer heeft meer aan de Class gehad dan zij zelf had gedacht. 'Nu de Class voorbij is, merk ik dat ik een schat aan informatie heb gewonnen. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat ik zal blijven bewegen omdat dat goed voor me is. En ik weet ook dat ik goed naar mijn lichaam en geest zal blijven luisteren. De Class heeft mij rust en zelfvertrouwen gegeven.'

  Lees meer over "'Ik heb het vertrouwen in mijzelf herwonnen en ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan. Kom maar op!'"

 8. 'De Class was voor mij de perfecte brug. De logische stap na het revalidatietraject.'

  3 december 2019 om 12:22 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  Nika.jpg

  Ik hoorde over de Class via een lotgenoot die meehad gedaan met Class 2. Op basis van haar positieve ervaring en de daarna volgende online research en fijne gesprek met projectleider Michael besloot ik mee te doen. Het traject sloot precies aan op de situatie waar ik in zat. Al een tijdje klaar met de officiële revalidatie, maar dan... Er zat helaas een groot gat tussen revalidatie en gelijk werken/een goede en duurzame participatie. De Class was voor mij de perfecte brug. De logische stap na het revalidatietraject, die er nu ineens was en jaren eerder niet. Heel fijn!

  Lees meer over "'De Class was voor mij de perfecte brug. De logische stap na het revalidatietraject.'"

 9. 'Bij de Foundation vind ik precies wat ik nu nodig heb om mij verder te kunnen ontwikkelen.'

  3 december 2019 om 11:47 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  _D1_5819.jpg

  Ongeveer een jaar geleden ontvingen mijn ouders en ik een aantal krantenknipsels door de brievenbus van verschillende buren en vrienden. Ook een telefoontje met “Heb je de krant gezien? Er staat een stuk in over een project van de Van Der Sar Foundation en dat is perfect iets voor Hester, precies wat ze nu nodig heeft!”  Een oud deelnemer van de Class deelde in dit artikel zijn verhaal, over zijn letsel maar ook over de positieve invloed van zijn deelname aan de Class op zijn leven. Hij had zijn studie inmiddels succesvol afgerond en had zelfs passend en uitdagend werk gevonden. Dit wilde ik ook!

  Lees meer over "'Bij de Foundation vind ik precies wat ik nu nodig heb om mij verder te kunnen ontwikkelen.'"

 10. Het leven van mij en mijn omgeving op z'n kop

  3 december 2019 om 09:21 - door Voorbeeld Auteur - 0 reacties

  Labels:

  opzijnkopchallenge class 5.jpeg

  Als Foundation realiseren wij projecten voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel. Projecten waarvan je hoopt dat ze het verschil maken. Een beter toekomstperspectief, meer zelfvertrouwen, meer sociale contacten, een sterker zelfbeeld. Dit doen wij onder meer in ons project de Class, waar elk jaar 20 jongeren met hersenletsel aan mee kunnen doen. Het doel is het vinden van een passende baan, maar het traject brengt zoveel meer! Ruben deed mee aan Class 5 en vertelt wat de Class hem gebracht heeft.

  Lees meer over "Het leven van mij en mijn omgeving op z'n kop"