Class deelnemer Anouck

Class deelnemer Anouck

Class deelnemer Anouck

16 januari 2018 14:48 - door Anouck Marchand

AnouckMarchand_10vanNoordwijk.png

Ik ben Anouck Marchand. In juli 2013 had ik net mijn scriptie ingeleverd en ik was klaar voor een zomer vol werken, feesten en vooral genieten. Het liep helaas allemaal heel anders....

In juli 2013 had ik net mijn scriptie ingeleverd en ik was klaar voor een zomer vol werken, feesten en vooral genieten. Toen ik op een bloedhete 16 juli aan het eind van mijn dienst bij een strandtent mijn laatste rondje over het terras maakte, voelde ik iets knappen aan de rechterkant van mijn hoofd. Ik voelde me meteen heel slecht, maar dacht dat ik iets van een zonnesteek had opgelopen. Omdat ik klaar was met werken ben ik - met knallende koppijn - naar huis gegaan. Daar heb ik paracetamol genomen, vervolgens ben ik enorm misselijk geworden en naar het toilet gegaan om over te geven. Het laatste wat ik mij kan herinneren is dat ik steeds omviel en mij vast probeerde te houden aan de muren. Ik ben zes uur later gevonden door mijn huisgenoot die meteen de ambulance belde. Ze kwamen er onderweg achter dat ik een hersenbloeding had gekregen, veroorzaakt door een genetische afwijking in mijn vatenstelsel. Er werd besloten om me naar het VU in Amsterdam te brengen. Een operatie die twee uur zou duren, heeft uiteindelijk zes uur gekost. De verwachting was dat ik na een paar uur zou ontwaken uit de narcose. Ik bleek echter in coma te zijn geraakt en na twee weken werd ik wakker in een wereld die vreemd was voor mij... 

Ik lag in een ziekenhuisbed en was linkszijdig verlamd. Ik heb zes weken intern gerevalideerd in Heliomare, waar mij werd gezegd dat ik nooit meer ‘normaal’ zou kunnen lopen. Dit motiveerde mij juist extra om hard te werken. Na Heliomare heb ik met succes mijn scriptie verdedigd en ben ik een halfjaar na mijn bloeding alsnog afgestudeerd. Inmiddels loop ik weer hard en kan ik eigenlijk alles weer, alleen in beperkte mate.

Mijn beperkingen zijn subtiel en niet zichtbaar voor anderen. Dat maakt het moeilijk om mee om te gaan. Mensen zien niet aan mij dat ik altijd moe ben en mij soms slecht kan concentreren. Ik weet redelijk goed wat ik nog kan, maar ik weet ook dat ik, vooral in mijn energie, beperkt ben. Ik hoop door de Class hulp te krijgen om dit allemaal om te zetten naar een baan op maat.

De Class
Jaarlijks stelt de Edwin van der Sar Foundation een groep samen van jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), allen voorzien van een ongeëvenaarde drive en doorzettingsvermogen. De deelnemers van de Class zijn ambitieus, geschoold en hebben potentie, maar door het opgelopen letsel ziet het toekomstperspectief er nu anders uit dan aanvankelijk gedacht.

Door intensieve begeleiding van een professionele job-coach, studiebegeleider en sporttrainer te combineren met diverse aantrekkelijke stages en ontmoetingen laten we, samen met ons netwerk in o.a. zorg- en bedrijfsleven, zien dat deze doelgroep nog tot veel in staat is!

De Class is voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar met NAH.


Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie