“Als er voldoende kennis over hersenschuddingen zou zijn, kunnen we mensen beter helpen.”

“Als er voldoende kennis over hersenschuddingen zou zijn, kunnen we mensen beter helpen.”

“Als er voldoende kennis over hersenschuddingen zou zijn, kunnen we mensen beter helpen.”

22 januari 2018 om 11:11 - door Rianne Schorel

Rianne Schorel2.png

Rianne Schorel, oud-speelster van ADO Den Haag, moest haar carrière opgeven na een hersenschudding. De problemen die ze daarvan ondervond werden niet goed (h)erkend en ze kreeg niet de juiste begeleiding. Ze schreef een boek over haar ervaringen en wil op deze manier meer bewustzijn creëren over hersenschuddingen. Vorige week kwam Rianne bij ons langs op kantoor voor een gesprek met Annemarie. “Als er voldoende kennis over dit onderwerp zou zijn, kunnen we mensen beter helpen.”

“Heel veel mensen die een hersenschudding oplopen gaan naar huis en weten niet beter, maar ondervinden daarna allerlei problemen. Ik wist in eerste instantie ook niet wat er precies aan de hand was, maar ik voelde me wel anders. Iedereen zei geef het maar tijd, maar na drie maanden ging het nog steeds niet beter.”

Rianne kwam voor langere tijd thuis te zitten. Ze zocht jarenlang tevergeefs naar adequate hulp maar vond en kreeg deze niet. Op een gegeven moment raakte ze zelfs in een depressie. “Het was zelfs zo erg dat ik het leven niet meer zag zitten. Ik raakte echt in een isolement. Voor mij hoefde het niet meer”.

Na 5 jaar weet Rianne met behulp van experts uit Amerika uit het dal te komen. Dr. Jeff Kutcher, een gerenommeerd sport neuroloog uit de Verenigde Staten heeft een belangrijke rol heeft gespeeld in Riannes herstel. “Het gaat nu goed met me, maar het heeft veel te lang geduurd. Als er voldoende kennis over dit onderwerp zou zijn, kunnen we mensen beter helpen. Daarom heb ik een boek geschreven: Leven met een hersenschudding. Met dit boek wil ik mensen hoop meegeven. Weet wat je moet doen als het gebeurt om niet in een gat te vallen daarna. Als speler ben je geneigd om door te gaan. Maar je zou dan juist goed begeleid moeten worden door specialisten die op een gezonde manier op de rem trappen."

Rianne vindt het belangrijk dat haar boodschap positief is: Return to Play. “Met de juiste begeleiding kunnen we ervoor zorgen dat mensen die een hersenschudding oplopen goed herstellen, zodat ze de sport waar ze zo van houden weer kunnen uitoefenen.”

Wil je het boek van Rianne bestellen? Dat kan via deze link.Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie