Pak vaker de fiets!

Pak vaker de fiets!

Pak vaker de fiets!

23 mei 2019 om 15:23 - door Voorbeeld Auteur

Erik Scherder veilig fietsen naar school

Prof. dr. Erik Scherder is lid van ons medisch team en ondersteunt ons project Veilig Fietsen naar School. Vandaag, donderdag 23 mei, is het de nationale Fiets naar je werk dag en daarom stelden wij hem drie vragen over ons project!

Waarom ondersteunt u het project Veilig Fietsen naar School?
“Wat ik zo mooi vind aan dit project is dat er twee dingen aangemoedigd worden die belangrijk zijn om je brein gezond en fit te houden. Een daarvan geldt in het algemeen en dat is beweging! De ander gaat over optimale bescherming van het brein als je dan in beweging komt: de fietshelm.”

Waarom is het belangrijk om vaker met de fiets naar school of het werk te gaan?
Bewegen is verrijkend voor je brein. Na twintig minuten heb je een ‘helderder’ hoofd, wat inhoudt dat je  meer aandacht en concentratie hebt, bijvoorbeeld in de klas of op het werk. Dus ouders: laat die auto nou eens wat vaker staan en breng je kinderen met de fiets naar school. Dat zorgt voor een optimale start van de dag!!”

Wat vindt u van een fiesthelm voor kinderen?
“Als we dan meer bewegen dan natuurlijk het liefst zo veilig mogelijk. Oefening baart kunst, dus hoe vaker kinderen fietsen hoe verkeersvaardiger ze worden. Maar zeker bij jonge kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Ze zoeken sneller de grenzen op en vallen vaker. Bij een val waar het kind alleen zelf bij betrokken is  wordt met het dragen van een fietshelm het risico op hoofd- of hersenletsel verlaagd. En dat is levenslange winst.”

Meer weten over het project Veilig Fietsen Naar School? Check:
www.edwinvandersarfoundation.nl/nl/projecten/veilig-fietsen-naar-school

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie