'Bij de Foundation vind ik precies wat ik nu nodig heb om mij verder te kunnen ontwikkelen.'

'Bij de Foundation vind ik precies wat ik nu nodig heb om mij verder te kunnen ontwikkelen.'

'Bij de Foundation vind ik precies wat ik nu nodig heb om mij verder te kunnen ontwikkelen.'

3 december 2019 om 11:47 - door Voorbeeld Auteur

Labels:

_D1_5819.jpg

Ongeveer een jaar geleden ontvingen mijn ouders en ik een aantal krantenknipsels door de brievenbus van verschillende buren en vrienden. Ook een telefoontje met “Heb je de krant gezien? Er staat een stuk in over een project van de Van Der Sar Foundation en dat is perfect iets voor Hester, precies wat ze nu nodig heeft!”  Een oud deelnemer van de Class deelde in dit artikel zijn verhaal, over zijn letsel maar ook over de positieve invloed van zijn deelname aan de Class op zijn leven. Hij had zijn studie inmiddels succesvol afgerond en had zelfs passend en uitdagend werk gevonden. Dit wilde ik ook!

Bij mij is er hersenletsel ontstaan door een fietsongeluk in februari 2016. Hierdoor moest ik helaas stoppen met mijn studie aan de Hogere Hotelschool te Amsterdam, die afgerond was op het schrijven van een scriptie na. Na een revalidatie traject van drie jaar, kon ik mij eindelijk weer met de toekomst bezighouden. Mijn studie afmaken, en hopelijk een passende en uitdagende baan vinden, net zoals de jongen uit het krantenknipsel!

Bij de Van Der Sar Foundation vind ik precies wat ik nu nodig heb om mij verder te kunnen ontwikkelen. Door te focussen op wat er wél goed gaat in plaats van op wat niet goed gaat. Door te kijken waar je kansen liggen en door de mogelijkheid te krijgen om “ongestraft” bij een bedrijf te ervaren waar je grenzen liggen. Om dit voor elkaar te krijgen staat er een fantastisch team voor ons klaar die ons helpt, motiveert en begeleidt om onze verschillende doelen te behalen. Daarnaast is het bijzonder om andere lotgenoten in dezelfde leeftijdscategorie te ontmoeten, iets wat ik gedurende mijn 3-jarige revalidatie heb gemist. Het valt mij op dat het merendeel eigenlijk tegen hetzelfde probleem aanloopt: wel verder willen en kunnen, maar dit moeilijk zelfstandig voor elkaar krijgen na het oplopen van NAH. De Class biedt een oplossing voor dit probleem.

Ik weet zeker dat ik door mijn deelname aan de Class kansen ga krijgen die ik nooit had gekregen wanneer ik alles zelfstandig had moeten doen en ben enorm blij dat ik onderdeel mag zijn van dit mooie project!


GIVING TUESDAY

Vandaag - dinsdag 3 december - is het Giving Tuesday. Het is een wereldwijde dag van goed doen, vrijgevigheid en solidariteit. Het gaat er dan vooral om over hoe je het verschil kunt maken. Met de Class maken wij het verschil voor jongeren met hersenletsel. Door begeleiding en talentontwikkeling verbeteren wij het maatschappelijk perspectief van deze jongeren. In 2020 willen wij nog eens 20 jongeren een plekje in de Class aanbieden. Jouw support en donatie zijn dus van grote waarde. Help jij mee? 

https://tikkie.me/pay/EvdSarFound/biN9QLa7zhFLRcPJwEbkp8

 

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie