'De Class was voor mij de perfecte brug. De logische stap na het revalidatietraject.'

'De Class was voor mij de perfecte brug. De logische stap na het revalidatietraject.'

'De Class was voor mij de perfecte brug. De logische stap na het revalidatietraject.'

3 december 2019 om 12:22 - door Voorbeeld Auteur

Labels:

Nika.jpg

Ik hoorde over de Class via een lotgenoot die meehad gedaan met Class 2. Op basis van haar positieve ervaring en de daarna volgende online research en fijne gesprek met projectleider Michael besloot ik mee te doen. Het traject sloot precies aan op de situatie waar ik in zat. Al een tijdje klaar met de officiële revalidatie, maar dan... Er zat helaas een groot gat tussen revalidatie en gelijk werken/een goede en duurzame participatie. De Class was voor mij de perfecte brug. De logische stap na het revalidatietraject, die er nu ineens was en jaren eerder niet. Heel fijn!

Ik heb enorm veel aan de class gehad. Het was heel fijn om in real life ervaringen met lotgenogen te delen. Om herkenning te vinden bij leeftijdgenoten, met wie je zonder ze al lang te kennen aan 1 woord genoeg hebt. Ik word zelfs een beetje emotioneel als ik dit type. 

Vóór de class was het eigenlijk best een heel eenzame periode. Door de class voelde ik me weer ergens bij horen. Bij iets was leuk was en waar ik me veilig en begrepen voelde. Aan de ene kant gaf de class me veiligheid door de erkenning van de situatie en klachten en het begrip ervoor. Aan de andere kant heeft de class me enorm gestimuleerd, op een positieve manier, om kleine stapjes te blijven nemen. Door de veilige, vertouwde omgeving met erkenning, herkenning en begrip i.c.m. met positiviteit (#weareinthistogether, #samenkomjeverder, #nevergiveup) gaf dat mij een enorme fijne boost om te groeien.

Revalidatie ging heel erg over acceptatie en leren omgaan met. En voor mij eigenlijk de hele tijd over alles was niet meer zo goed lukte en juist afbouwen van activiteiten. Door de class heb ik juist veel meer geleerd om te kijken naar wat wel kan en wat wel goed gaat. Het heeft mijn mindset om te kijken naar wat goed gaat enorm versterkt, ook al zijn het kleine stapjes. Het helpt ook enorm om classgenoten doelen te zien stellen, buiten de comfortzone te zien gaan, te doen, te proberen en uiteindelijk, d.m.v. vallen en weer opstaan, in kleine stappen te zien opbouwen. 

Ik kan nu veel meer genieten van het (herstel)proces. Kleine stapjes vooruit en genieten van alles wat goed gaat en de leermomenten.

De Class voor mij in kernwoorden is echt: zelfvertrouwen, verbinding, #samenkomjeverder, #weareinthistogether, #nevergiveup, kleine stapjes vooruit, kansen, mogelijkheden.

De kracht van de class is voor mij dat het perfect inspeelt op de fase na revalidatie. Je hebt gerevalideerd, maar ja wat dan? De stap gelijk naar de arbeidsmarkt was voor mij veel te groot. De Class gaf mij het zelfvertrouwen en versterkte mijn mindset om in kleine stapjes toe te werken naar participatie/werk. Daarnaast kreeg ik de kans om zelf kansen te pakken. Via het netwerk van de Foundation ben ik aan een reïntegratie werkplek gekomen. Zo fijn. En een hele belangrijke stap voor mij. Via de class heb ik ook een hele fijne jobcoach ontmoet, die mij ook heel goed heeft geholpen gedurende het gehele traject. 

Nieuwe deelnemers van de Class zou ik mee willen geven: 
- Wees openminded. De diversiteit binnen de class kan hoog zijn. Sta hiervoor open. Je kan van iedereen leren :)
- Ga ALL-IN. De Class biedt veel kansen. Binnen je belastbaarheid, ga ervoor en pak de kansen die je pakken kan. 
- Probeer je mindset te versterken. Ik ben zelf enorm vooruit gegaan qua belastbaarheid. Zelfs jaren na het ongeval nog. Door o.a. goede trauma therapie, meer zelfvertrouwen en een goede positieve mindset m.b.t. herstel en opbouwen. Focus je op die kleine stapjes vooruit, die goed gaan!!!!

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie