'Ik heb het vertrouwen in mijzelf herwonnen en ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan. Kom maar op!'

'Ik heb het vertrouwen in mijzelf herwonnen en ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan. Kom maar op!'

'Ik heb het vertrouwen in mijzelf herwonnen en ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan. Kom maar op!'

3 december 2019 om 15:01 - door Voorbeeld Auteur

Labels:

Schermafbeelding 2019-12-03 om 16.00.32.png

Nilufer heeft meer aan de Class gehad dan zij zelf had gedacht. 'Nu de Class voorbij is, merk ik dat ik een schat aan informatie heb gewonnen. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat ik zal blijven bewegen omdat dat goed voor me is. En ik weet ook dat ik goed naar mijn lichaam en geest zal blijven luisteren. De Class heeft mij rust en zelfvertrouwen gegeven.'

Ik was herstellende van mijn behandelingen in het ziekenhuis en wilde mij wederom begeven op de arbeidsmarkt. Ik deed mee aan het Mentorschapprogramma van het Openbaar Ministerie (in samenwerking met ECHO en Emma at Work) en kwam op die manier in contact met Pam Wierda van Emma at Work. Via Emma at Work werd ik op de Class geattendeerd. Door een Neuropsychologisch onderzoek was ik er net achter gekomen dat ik niet-aangeboren hersenletsel had. Ik heb bestralingen gehad aan mijn hoofd en blijkbaar heeft ook de ligging van een van de tumoren ervoor gezorgd dat mijn informatieverwerking is vertraagd. Mijn behandeling in het revalidatiecentrum betreffende de NAH was enorm beperkt. Zij hielpen vooral mensen die er een stuk erger aan toe waren. Ik wilde meer en ik was echt op zoek naar iets anders. Toen ik op de Class werd geattendeerd, dacht ik vrijwel meteen 'dit is wat ik nodig heb.' Ik was namelijk tussen wal en schip geraakt en de Class bood een mogelijkheid om aan mezelf te werken. En gelukkig heb ik die kans gegrepen!

Ik heb meer aan de Class gehad dan ik zelf initieel had gedacht! Niet alleen de dingen waarvan ik wist dat zij onderdeel waren van de Class -  sporten, op zoek naar een baan/stage, beter worden in de studie etc. - waren belangrijk, maar ook het feit dat er aandacht besteed wordt aan het 'waarom'. De gewaarwording van het proces dat we zouden ingaan, de bewustwording... Dat was voor mij net zo belangrijk als de acties/workshops etc. die werden georganiseerd. Dat heeft voor mij veel betekend. Want nu de Class voorbij is, merk ik dat ik een schat aan informatie heb gewonnen. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat ik zal blijven bewegen omdat dat goed voor me is. En ik weet ook dat ik goed naar mijn lichaam en geest zal moeten blijven luisteren. In dat opzicht heeft de Class mij rust gegeven. 

De kracht van de Class ligt naar mijn mening in de mensen die betrokken zijn bij de organisatie ervan, en dat meen ik heel oprecht. Zo heb ik nog steeds contact met bijvoorbeeld Michael, de projectleider van de Class, met zijn altijd positieve vibe! En alle anderen mensen die ik ken via de Class, hebben dat net zo. Natuurlijk is het zo dat de Class heel veel biedt. Het geeft veel houvast. De sportcoach, studie- en/of jobcoach, de workshops die je kunt volgen zijn zeer belangrijk en behoren het tot de krachten van de Class. Echter, ik geloof dat het succes van de Class mede bestaat door het geweldige team van de Foundation. 

Nieuwe deelnemers van de Class zou ik willen meegeven:

- Om alle contactmomenten goed in hun agenda op te schrijven. Zorg ervoor dat je erbij kunt zijn! Ik heb er spijt van dat ik in het begin niet alles goed heb kunnen volgen. 

- Geniet optimaal en wees niet bang om je kwetsbare kant te laten zien. 

- Wees assertief, want als je contact wenst met een van je coaches of een andere medewerker, zijn ze slechts een Whatsapp bericht van je verwijderd. Zij zijn minstens net zo enthousiast als jij!

Ik heb in een relatief korte periode veel geleerd van de Foundation en van mezelf, ik heb het vertrouwen in mijzelf herwonnen en ik heb het gevoel dat ik de wereld aankan (Kom maar op!) en ik wens dat eenieder die deelneemt aan de Foundation ook toe. Enige wat je hoeft te doen is deelnemer worden en openstaan voor de nieuwe ervaringen/netwerken.

Ik wil zelf betrokken blijven bij de Foundation als vrijwilliger, zo dierbaar is het me geworden!

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie