'Aan het begin van de Class durfde ik alleen maar te dromen van wat ik heb bereikt in dat jaar.'

'Aan het begin van de Class durfde ik alleen maar te dromen van wat ik heb bereikt in dat jaar.'

'Aan het begin van de Class durfde ik alleen maar te dromen van wat ik heb bereikt in dat jaar.'

30 juni 2020 om 10:48 - door Tessa van der Salm

_D2_3001.jpg

Class-deelnemer Simone vond in 2019 een werkervaringsplek bij de VriendenLoterij, onze partner vanaf het eerste uur. Het bleek een super goede match, voor beide partijen. 'In augustus 2019 ging ik voor het eerst in drie jaar weer naar werk. Doodzenuwachtig was ik. Ik had niet durven dromen om in zo’n fijne plek te mogen re-integreren.'

Simone: 'Op mijn 25e overkwamen mij 2 fietsongevallen waardoor ik hersenletsel opliep en moest stoppen met werken. Na een periode van herstel werd het voor mij tijd om weer aan het werk te gaan. Ik stond te springen, maar wist niet waar ik moest beginnen. Bij mijn oude werkgever hadden er zoveel reorganisaties plaatsgevonden dat het instromen lastiger werd en ik merkte dat ik daar op dat moment ook niet helemaal meer paste. Maar ik wist ook niet wat ik dan wel wilde.

Dankzij mijn fantastische coach van Professionals in NAH kwam ik bij de Edwin van der Sar Foundation terecht. En ik had geluk dat ik net voor de start van een nieuwe Class aanklopte. Na een gesprek met de projectleider Michael Vallen bleek dit traject perfect aan te sluiten bij mijn situatie.

Vol enthousiasme en spanning startte ik in november 2018 met de Class. Het was heel fijn om in real life ervaringen met lotgenoten te delen. Het is nogal wat om op je 25e met hersenletsel geconfronteerd te worden. De waardevolle vriendschappen die ik in de Class heb opgedaan hebben zich ook na het traject voortgezet.

Door mijn deelname aan de Class heb ik geleerd dat er zoveel mogelijkheden zijn om met hersen- letsel weer aan de slag te kunnen. Ik was erg geraakt en enthousiast om te zien hoeveel werkgevers openstaan voor personen die weer moeten re-integreren en hoeveel verschillende mogelijkheden hiervoor zijn. Ook een van de vaste partners van de Edwin van der Sar Foundation, de VriendenLoterij, stond hiervoor open. Omdat zij de Class waar ik in zat mede mogelijk hebben gemaakt wilden ze ook op een andere manier betrokken zijn; namelijk door iemand uit de Class een werkervaringsplek te bieden.

In eerste instantie was ik verbaasd dat de projectleider van de Class aan mij dacht voor deze plek. Aangemoedigd door zijn enthousiasme en stiekem toch wel erg benieuwd, kon ik een dag meelopen bij Vriendenloterij. Ik vond het meteen een hele leuke organisatie! Zoveel goed werk dat zij doen voor goede doelen in Nederland. Dat had ik mij nooit gerealiseerd. Het enthousiasme was gelukkig wederzijds en er werd mij een werkervaringsplek aangeboden.

In augustus 2019 ging ik voor het eerst in drie jaar weer naar werk. Doodzenuwachtig was ik. Ik had niet durven dromen om in zo’n fijne plek te mogen re-integreren. Al het geduld en begrip en toch ook genoeg uitdaging en taken. Ik heb nu een prachtige plek om in mijn eigen tempo te kunnen kijken wat ik allemaal aankan en hoe ik dit goed kan opbouwen. Ik ben begonnen met 8 uurtjes per week, dit zijn er inmiddels 15 en dat gaat super goed!

De Class is een ontzettend waardevol project voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel. Er wordt zo van mogelijkheden uitgegaan dat er eigenlijk niks te gek is. Je wordt geholpen om de juiste tools te vinden om je doelen te bereiken. Door de Class en de VriendenLoterij draai ik weer mee in de maatschappij als een ‘normaal’ persoon en heb ik een toekomstperspectief. Aan het begin van de Class durfde ik alleen maar te dromen van wat ik allemaal heb mogen bereiken in dat jaar!'


Wil jij net als Simone meedoen aan de Class?
Laat het ons weten via het aanmeldformulier op deze pagina. Er wordt altijd eerst een intake gesprek ingepland.

Bent u geintresseerd om deelnemers uit de Class een werk(ervarings)plek aan te bieden binnen uw organisatie?
Klik hier voor meer informatie en contact.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie