"In 2018 kwam de Class op mijn pad en toen is het bergopwaarts gegaan"

"In 2018 kwam de Class op mijn pad en toen is het bergopwaarts gegaan"

"In 2018 kwam de Class op mijn pad en toen is het bergopwaarts gegaan"

20 juli 2020 om 15:05 - door Tessa van der Salm

_D1_5746.jpg

In 2018 deed Stef mee aan de Class. Het bracht hem meer dan alleen een baan. In een blog blikt hij terug op zijn jaar in de Class.

"In 2004 heb ik op 12 jarige leeftijd een ongeval gehad waarbij ik ben geschept door een auto. Daarbij heb ik een gebroken nek en niet aangeboren-hersenletsel opgelopen. Ik heb een hele hoop nieuwe uitdagingen moeten aangaan zonder dat ik me echt bewust was van de veranderingen op cognitief vlak. Ik zat toen niet lekker in mijn vel. Sinds 2017 ben ik daarmee aan de slag gegaan met een psycholoog.  

In 2018 kwam de Edwin van de Sar Foundation op mijn pad en toen is het bergopwaarts gegaan. Via de Foundation, alle Classgenoten, een jobcoach en de bijeenkomsten ben ik gaan uitvinden wat dat NAH inhoudt en hoe ik hiermee kan omgaan. Mijn spreekwoordelijke glas werd half vol en is inmiddels tot de rand gevuld.  Ik heb weer een aardige buffer opgebouwd. Zo ben ik afgelopen week voor het eerst gaan zeezeilen op eigen schip!

In de tijd dat ik niet lekker in mijn vel zat heeft mijn moeder via het internet de Foundation gevonden en mij daarop geattendeerd. Middels een telefoontje heb ik de Foundation leren kennen en ik werd meteen heel hartelijk geholpen. Ik vond het erg fijn om eindelijk mensen te spreken die verstand hebben van dat vage begrip NAH. Inmiddels weet ik veel meer van mijn letsel en kan daar nu goed mee dealen.

De jobcoach die ik in de Class kreeg heeft me geholpen bij het vinden van een nieuwe baan. Ik werk nu als Herstelondersteuner bij het RIBW in een beschermde woonomgeving voor mensen met het syndroom van Korsakov. Soms ben ik nog een beetje zoekende in mijn weekplanning met betrekking tot hersteltijd. Ik wil altijd vanalles, maar soms moet ik mezelf even de tijd gunnen. Op het werk gaan mijn collega’s hier erg fijn mee om en ik leer steeds meer dat het prima is dat ik nu eenmaal geen 40 uur kan draaien.

Ik ben erg dankbaar dat ik mee heb kunnen doen aan de Class en heb dit als een erg leuke en leerzame tijd ervaren!

Stef.jpg


Wil jij net als Stef meedoen aan de Class?
 
Laat het ons weten via het aanmeldformulier op deze pagina. Er wordt altijd eerst een intake gesprek ingepland.

Bent u geintresseerd om deelnemers uit de Class een werk(ervarings)plek aan te bieden binnen uw organisatie?
Klik hier voor meer informatie en contact.

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie