'Mijn drie grote doelen zijn binnen het jaar van De Class behaald'

'Mijn drie grote doelen zijn binnen het jaar van De Class behaald'

'Mijn drie grote doelen zijn binnen het jaar van De Class behaald'

27 oktober 2020 om 11:01 - door Voorbeeld Auteur

Schermafbeelding 2020-10-27 om 11.37.57.png

Precies een jaar geleden stelde Hester zichzelf drie doelen om te behalen gedurende het jaar van de Class. Door goed te plannen en een duidelijke focus te houden behaalde ze deze alledrie. Niet alleen studeerde ze af aan de Hogere Hotelschool in Amsterdam met behulp van haar studie coach, ze vond ook de passende en uitdagende baan waarop ze altijd gehoopt had. In november 2020 start zij als 'junior data analyst’ bij VodafoneZiggo. 

"Tijdens mijn revalidatie traject is mij vaak verteld dat het beter is om sommige dromen op te geven: 'niet te veel meer verwachten, dan voorkom je om alweer teleurgesteld te worden.' Eerlijk gezegd heb ik daar nooit echt naar geluisterd. Ik heb altijd hoop gehouden dat er meer mogelijk is dan dat je in eerste instantie denkt. Bij de Edwin van der Sar Foundation denken ze hier gelukkig hetzelfde over. ‘Never ever give up’ is daarom ook het treffende motto. Dit is ook gebleken. Waar ik voor mijn ongeluk van droomde is mede door mijn deelname aan De Class alsnog werkelijkheid geworden.

Bij mij is er hersenletsel ontstaan door een fietsongeluk in februari 2016. Helaas moest ik hierdoor stoppen met mijn studie aan de Hogere Hotelschool in Amsterdam, om mij volledig op mijn revalidatietraject te kunnen richten. Op het schrijven van een scriptie na was mijn studie zo goed als afgerond. Na een lange maar gelukkig succesvolle revalidatie periode van 3 jaar, was het in november 2019 zover: mijn deelname aan het project De Class ging beginnen met voor mij drie grote doelen:
1. Mijn studie succesvol afronden
2. Mijn belastbaarheid vergroten
3. Het vinden van een passende maak ook uitdagende baan

Om deze doelen te behalen staat er een fantastisch team voor alle Class deelnemers klaar. In mijn geval aan het begin een studie- en sport-coach en na het behalen van mijn diploma werd er een job-coach aan mijn traject toegevoegd.

Studie
Te beginnen met doel 1: mijn studie succesvol afronden.
Hoe moet ik deze grote klus voor elkaar krijgen? Van elke dag in mijn bed en op de bank naar de schoolbanken? Voor De Class begon hoorde ik regelmatig: moet je nog wel je diploma willen halen? Bij De Class is de instelling: we gaan ervoor! Stap voor stap werken naar het doel. En zo is het ook gelukt. Door vele contact momenten met de studie coach in samenwerking met de Hogere Hotelschool en een stap voor stap benadering is het gelukt om in 3 maanden een scriptie te schrijven, te verdedigen en af te studeren! Ik kan het soms nog steeds niet geloven... Carla, mijn studie coach, heeft mij zoveel geleerd en bijgebracht, daar heb ik niet alleen nu baat bij gehad,  maar ook de rest van mijn leven. Om bijvoorbeeld meer tijd te besteden aan plannen, door vanuit een gedetailleerd stappenplan te werken zodat ik mij kan blijven focussen op de echte taak en mij niet laat afleiden door randzaken. Positiviteit staat bij de Edwin van der Sar Foundation voorop en Carla heeft mij geleerd om niet te streng te zijn voor jezelf en om stil te staan bij alle kleine stapjes die je maakt in het herstelproces en dat dan ook te vieren!

IMG_7177.jpg

Sport

Daarnaast werkte ik met Pascal mijn sport coach aan doel 2: mijn belastbaarheid vergroten.
Zo ben ik onder begeleiding weer veel gaan sporten zoals ik voor mijn ongeluk ook altijd deed. Door op een gezonde manier weer kracht en conditie op te bouwen is mijn belastbaarheid echt toegenomen met daarbij het voordeel dat sporten mij inmiddels meer energie geeft dan dat het mij kost!

Werk
Na het behalen van mijn diploma kon de zoektocht naar een passende en uitdagende baan beginnen, al liep ik zelf wel tegen wat onzekerheden aan. De vacatures die mijn interesse hadden bleken veelal fulltime aangeboden te worden. Dit was voor mij een drempel om te solliciteren want ik had geen idee wat mijn belastbaarheid was in een werksituatie. Ook vond ik het lastig om te solliciteren, omdat ik een gat van 4 jaar in mijn CV heb door mijn ongeluk. Ben ik daardoor nog wel interessant voor werkgevers? Wat moet ik daarover zeggen als werkgevers ernaar vragen? Met behulp van Job, mijn aangewezen werk coach, heb ik meerdere waardevolle contactmomenten gehad waarin wij een stap voor stap planning hebben gemaakt en mijn zorgen - voornamelijk onjuiste aannames - bespraken.

VodafoneZiggo 
Door een georganiseerde introductiedag vanuit de Edwin van der Sar Foundation bij het hoofdkantoor van Vodafone Ziggo, was het mij duidelijk geworden dat er meer mogelijk is dan ik had verwacht. Een bedrijf zoals Vodafone Ziggo is meer dan bereid om te kijken naar de overeenkomsten en mogelijkheden voor beide partijen. Deze dag heeft ervoor gezorgd dat ik na het behalen van mijn diploma door VodafoneZiggo werd uitgenodigd voor een gesprek. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een passende en uitdagende baan waar ik naar op zoek was! Precies een jaar na de start van De Class ga ik beginnen als ‘junior data analyst’ bij de Business Intelligence afdeling binnen Vodafone Ziggo. Mijn drie grote doelen zijn binnen het jaar van De Class behaald.

VodafoneZiggo-EVDSF.JPG

Naast het behalen van deze doelen, heeft mijn deelname mij veel meer gebracht. Bijzondere vriendschappen met de andere Class deelnemers, meer inzicht in het brein door de lezingen van Prof. Dr. Erik Scherder, mooie herinneringen en een ontzettend positief en warm team van de Edwin van der Sar Foundation waar iedereen ondanks het officieel eindigen van De Class nog altijd terecht kan. 

Terugkijkend naar dit jaar kan ik zeker zeggen dat er ongelofelijk veel gebeurd is en wat ben ik blij en vooral dankbaar dat ik mocht deelnemen aan dit waanzinnige project.  Mijn tip aan toekomstige deelnemers is: sta open voor alles wat er komen gaat, pak je kansen, wees assertief, en vooral: never ever give up!"


Wil jij ook meedoen aan de Class?
Meld je dan aan via het aanmeldformulier op onze website, dan neemt projectleider Michael Vallen contact met je op voor een intakegesprek!
https://www.edwinvandersarfoundation.nl/nl/projecten/de-class

Wilt uw bedrijf Young Professionals met (niet-aangeboren) hersenletsel een kans geven binnen uw organisatie? 
De Class van de Edwin van der Sar Foundation biedt een oplossing voor werkgevers en werknemers! Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. 
https://www.edwinvandersarfoundation.nl/nl/samenwerkingen/de-class-voor-werkgevers

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie