Impossible is nothing

Impossible is nothing

Impossible is nothing

26 januari 2021 om 09:39 - door Tessa van der Salm

t-shirt annemarie.jpeg

Onder het motto 'impossible is nothing' komen eerstejaars studenten van de opleiding 'Commerciële economie' van de Hogeschool Leiden elk jaar in actie voor verschillende goede doelen. Ook dit trimester komen verschillende projectgroepen in actie voor de Edwin van der Sar Foundation. Malika is een van die studenten en ze heeft bewust gekozen voor onze Foundation: "Doordat ik zelf hersenletsel heb opgelopen, weet ik wat de gevolgen kunnen zijn. Ik heb daarom bewust gekozen voor dit goede doel, zodat mensen zoals ik geholpen kunnen worden." 

Malika liep 1,5 jaar geleden hersenletsel op en heeft nog altijd te maken met de gevolgen daarvan. Malika: "Ik heb een bloedend herseninfarct opgelopen en een sinustrombose. Ik heb dit opgelopen door de anticonceptiepil. Ik heb hierdoor een epileptische aanval gehad en expressieve afasie. Hierdoor zijn er CT-scans en MRI’s gedaan. Hieruit konden ze concluderen dat ik sinustrombose heb. Een sinustrombose is trombose in de hersenen. Een bloedprop blokkeert de afvoerende vaten in het voorste deel van je hersenen. Ik heb laatst nog een MRI gehad. Hierop kun je de hersenschade ook nog terugzien. Ze verwachten dat dit voor altijd blijft. De tijd na mijn hersenbeschadiging heb ik een tijd last gehad van te veel verschillende geluiden en licht, overprikkeling dus. Hiervan heb ik na 1,5 jaar niet heel veel last meer. Dit is gelukkig wat verbeterd. Ik heb nog wel elke dag hoofdpijn, ben sneller moe en ik heb concentratie en geheugen problemen. Dit is in het dagelijkse leven soms lastig. Vooral met school en alledaagse dingen." 

Niet-aangeboren hersenletsel kan leiden tot diverse gevolgen. Duidelijk zichtbare gevolgen, maar ook onzichtbare gevolgen, zoals bij Malika het geval is. Deze onzichtbare gevolgen kunnen op lange termijn tot de hardnekkigste problemen in het dagelijks leven leiden of voor onbegrip zorgen. Heeft Malika daar ooit mee te maken gehad? "Dit heb ik gelukkig niet zo ervaren. Wel is het soms vervelend dat mensen niet aan de buitenkant kunnen zien dat ik hersenschade heb. Daardoor kunnen ze er ook geen rekening mee houden. Mensen met een gebroken been hebben zichtbaar een gebroken been. Mensen zullen er hierdoor vaker aan denken of diegene helpen omdat je dit kunt zien. Dit vind ik naar mijn eigen ervaring soms lastig en vervelend." 

De studenten van de Hogeschool Leiden komen op verschillende manieren in actie voor de Foundation. Dit jaar is de challenge extra uitdagend want door de Coronacrisis kan er heel veel niet. Studenten moeten dus creatief zijn! Malika: "Wij verkopen t-shirts om geld op te halen voor de Edwin van der Sar Foundation. Het gaat hierbij om een zelfontworpen t-shirt. Op de voorkant staat de tekst “challenge yourself’’. Wij willen namelijk dat mensen zichzelf uitdagen om meer in beweging te komen. Dat past ook bij het motto en de missie van de Foundation. Op de achterkant van de shirts staat het logo van onze sponsor, HSM B.V.  Onder dat logo staat ons eigen logo, een brein met armpjes. Zo willen wij vertalen dat het brein het hersenletsel kan verslaan. Met deze tekst en afbeelding laten we zien waar wij en de Foundation voor staan. Daarnaast hebben wij ook donatieboxen staan in twee Hoogvliet filialen. Klanten kunnen daar een donatie doen."

challenge yourself.jpeg

Wil jij Malika en haar projectgroep steunen?

Check het instagram account van de Brainchallengers voor meer informatie instagram.com/brainchallengers

 

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie