Met de stroom mee

Met de stroom mee

Met de stroom mee

3 mei 2021 om 16:06 - door Voorbeeld Auteur

Willem Philipsen.jpg

'Op 12 mei 2007 begon mijn nieuwe leven. Ik leidde een heerlijk bestaan als muzikant en toen sloeg het noodlot toe. Ik werd getroffen door een herseninfarct. Mijn wereld stond van de ene op de andere dag volledig op zijn kop en er was niets wat ik eraan kon doen. Het leven stelde me voor een enorme uitdaging en ik voelde me machteloos. Het leek toen alsof geen enkele keus meer had in hoe ik mijn leven vanaf dat moment zou moeten leiden. Maar ik zie nu, dat ik die keus wel degelijk had.

Je hebt niet in de hand wát je overkomt, maar wel hóe je hiermee omgaat. Ik had geen keuze in wel of niet verlamd raken na mijn herseninfarct, maar wel in hoe ik vervolgens met die situatie omging. Ik ging me focussen op de mogelijkheden en daar heb ik mijn kracht van weten te maken 

Met de stroom mee staat symbool voor mijn levenshouding. Ik probeer altijd de weg van de minste weerstand te kiezen, niet te verwarren met de makkelijkste weg, want ook op dit pad kun je voor uitdagingen komen te staan. Obstakels en problemen horen bij het leven. Leren omgaan met dat soort hindernissen is het meest waardevol voor je persoonlijke groei, je verzetten werkt averechts. Juist als je met de stroom mee gaatkies je heel bewust waar je heen gaat en waarom. Als je je af en toe laat meevoerenkun je op bijzondere plekken terechtkomen, en bijzondere mensen ontmoeten. Ik ben ervan overtuigd dat het nadenken en praten over je ervaringen en dromen je helpt bepalen wat voor mens je bent, en hoe je ervoor kunt zorgen dat je bent wie je wilt zijn 

Ik heb het geluk gehad onderweg een hoop mensen te mogen ontmoeten die mij hebben gei╠łnspireerd met hun levenshouding en visie. Een persoon die een bijzonder plekje in mijn hart heeft gekregen is Annemarie van der Sar, een van de warmste, meest hartelijke personen die ik ken. Annemarie vormt voor mij een grote inspiratiebron eik heb veel aan de gesprekken gehad die we met elkaar gevoerd hebben. Wij hebben allebei ervaring met het leren leven met hersenletsel, en ik herken in Annemarie de drive om die ervaring positief in te zetten om anderen te helpen. Ik ben door Annemarie zo ontzettend fijn verwelkomd als ambassadeur voor de Foundation dat het eigenlijk meteen voelde als een soort thuiskomen bij familie. En ik weet dat ik niet de enige ben voor wie dit geldt!  

vp_9789022588079

Willem Philipsen
Willem is muzikant en ambassadeur voor de Hersenstichting en Edwin van der Sar Foundation. Hij zet zich in voor mensen met een hersenaandoening. Hij treedt op als gastspreker bij Het Fitte Brein en heeft een lezing gegeven op Lowlands Science. In mei wordt zijn boek gelanceerd Met de stroom mee. Hierin vertelt  Willem over zijn pad naar herstel en gaat hij in gesprek met mensen dien hem hebben geinspireerd het beste uit zichzelf te halen. Met veel humor, wijsheid en een ongelooflijk optimisme deelt hij ijn inzichten in de hoop hetzelfde te kunnen betekenen voor zo veel mogelijk mensen!

‘Met de stroom mee’ is vanaf 11 mei beschikbaar in boekhandels en online.  

Deel dit bericht

Reacties

  1. dorette mettlerdorette mettler Schreef op 4 mei 2021 om 11:47:49

    Even geleden was ik aanwezig bij het Fitte Brein en trad Willem Philipsen op als gastspreker.
    Wat hij en de manier waarop hij zijn verhaal over zijn pad naar herstel vertelde heeft meer dan diepe indruk op mij gemaakt.
    Wanneer je zo in het leven kunt staan is er voor iedereen hoop en op een goede en mooie toekomst!

Plaats een reactie