Als je wilt kun je alles, kun je alles wat je wilt.

Als je wilt kun je alles, kun je alles wat je wilt.

Als je wilt kun je alles, kun je alles wat je wilt.

11 augustus 2021 om 12:20 - door Voorbeeld Auteur

Labels:

Ik ben Kaj van Diemen en ik ben 26 jaar. Zo op het eerste oog ben ik een gezonde jongen, maar schijn bedriegt. Ik leef met niet-aangeboren hersenletsel, mijn rechterarm en -been zijn licht spastisch en ik heb klompvoeten. Vooral mijn niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heb ik lange tijd niet kunnen accepteren. Daarom wil ik graag meer bekendheid geven aan NAH. Ik ga de marathon van Berlijn lopen om geld om te halen voor het project De Class van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting.  

Kaj van Diemen

Als baby liep ik niet-aangeboren hersenletsel (NAH) op ten gevolge van een hersenbloeding toen mijn moeder zwanger was. Dit kwam pas aan het licht tijdens mijn geboorte. Door de hersenbloeding kreeg ik een waterhoofd, mijn hersenen konden het vocht niet afvoeren. 

De weg naar acceptatie
Mijn leven kenmerkt zich door meerdere keren vallen en altijd één keer meer opstaan. Het heeft een lange tijd geduurd voor ik mijn letsel kon accepteren.  Omdat Ik vaak het ziekenhuis bezocht was ik veel weg van school. Contact maken met leeftijdgenoten werd daardoor moeilijk. Ik verzweeg mijn letsel en probeerde zo normaal mogelijk mee te komen, maar zonder succes. Door mijn letsel was ik ook inflexibel en ongeduldig. Eigenschappen die niet echt helpen bij sociale activiteiten. 
 

In de loop van de jaren heb ik mijn hersenletsel kunnen accepteren. Dat heb ik niet alleen gedaan. Daar heeft Lisette van Kesteren, toegepast psycholoog en hardloop- en running therapeut bij Loopsportcentrum Houten een enorm belangrijke rol in gespeeld. Ik kreeg beter inzicht in NAH door het bespreken van de uitdagingen waar ik tegenaan loop. Zij geeft mij handvatten waardoor ik mijn letsel beter accepteer. Nu wil ik ook andere jongeren (met én zonder NAH) laten zien dat ondanks je beperkingen alles mogelijk is. Mijn levensmotto is dan ook; Als je wilt kun je alles, kun je alles wat je wilt. 

Marathon van Berlijn
Ik wil meer bekendheid geven aan NAH door op 26 september 2021 de marathon van Berlijn te lopen. Dat doe ik om geld op te halen voor het project De Class van de Hersenstichting en de Edwin van de Sar Foundation. Dit is een coaching traject op maat voor jongeren met hersenletsel, met als doel het vinden van een passende baan. Met dit traject krijgen jongeren met NAH handvatten aangereikt voor een beter toekomstperspectief en daar zet ik me graag voor in!
 

Meer informatie over de Class: 
De Class - Hersenstichting 

 

Deel dit bericht

Reacties

Plaats een reactie