De Class

De Class

Het project de Class verbetert het maatschappelijke perspectief van jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dit doen we door persoonlijke begeleiding en talentontwikkeling in een intensief traject van één jaar. Het doel van dit traject is het vinden van een passende baan. Jaarlijks stellen de Hersenstichting en de Edwin van de Sar Foundation 50 jongeren (tussen de 18 en 30 jaar) met niet-aangeboren hersenletsel in staat weer aan het werk te gaan na het volgen van dit unieke traject. 

Hoe bereiken we ons doel?
Het programma wordt zoveel mogelijk toegesneden op de behoefte van de individuele kandidaten. We bieden de deelnemers diverse trainingen aan die gericht zijn op het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast krijgen de jongeren begeleiding van een professionele jobcoach die ook inzicht geeft in de vaak ingewikkelde regels van gemeenten en het UWV rondom uitkeringen en ondersteuning bij het vinden van werk. 

Wat maakt de Class bijzonder? 
Het bijzondere aan het programma is dat het zich ook richt op lichamelijke en psychische fitheid; er is veel aandacht voor sport en gezonde leefstijl. De deelnemers krijgen een sportcoach toegewezen en worden fysiek en cognitief getest bij het Sport Medisch Centrum van de KNVB. We zorgen eerst voor meer balans en een positieve mindset en gaan dan pas zoeken naar een passende baan! 

_D1_5885


Deelnemen aan de Class?
Ben jij ambitieus, gemotiveerd en heb jij doorzettingsvermogen? Dan is de Class misschien wel iets voor jou! In het aanmeldformulier onderaan deze pagina kun je je gegevens achterlaten. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op voor een intake gesprek.   

Het coaching traject van de Class duurt een jaar. Denk qua belasting aan ongeveer een 8 tot 12 uur per week. Dit is ook afhankelijk van de tijd en energie die jij erin steekt! 

Heb je algemene vragen over de Class? Bel dan met de infolijn (Hersenstichting / Edwin van der Sar Foundation): 070 – 209 22 22

Partners
In Nederland werkt de Edwin van der Sar Foundation samen aan werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom ondersteunt ook Heel Nederland Werkt de Foundation én het project ‘de Class’. Heel Nederland Werkt is hét gratis online platform voor werkzoekenden. Met deze samenwerking maakt Heel Nederland Werkt zich samen met ons, sterk voor een duurzame en inclusieve arbeidsmarkt waarin mensen met niet aangeboren hersenletsel dezelfde kansen hebben als hun leeftijdgenoten.
heel nederland werkt 2

Aanmeldformulier De Class