De Tovertafel

De Tovertafel

De Tovertafel is een speels product ontwikkeld voor speciale doelgroepen, zoals mensen met een verstandelijke beperking, dementie of autisme. Een projector aan het plafond projecteert de spellen op een tafel. De sensoren detecteren hand- en armbewegingen zodat de projecties direct reageren.

De interactieve spellen stimuleren fysieke activiteit en sociale interactie. De spellen zijn uitdagend en prikkelend en kunnen zelfstandig of in groepsverband gespeeld worden.

De Tovertafel en NAH
I.s.m. de Tovertafel streven we naar meer beweging, interactie en ‘geluksmomentjes’. Voor de Foundation en de leverancier van de Tovertafel is het belangrijk om te weten welke toepassingen passend zijn voor de doelgroep niet-aangeboren-hersenletsel. Zijn de bestaande spellen passend of moeten er nieuwe spellen worden ontworpen. En hoe moeten deze nieuwe games er dan uit zien?

Instellingen kunnen een Tovertafel in bruikleen krijgen via de Edwin van der Sar Foundation. Dat betekent dat u de tafel 1 maand gratis kunt uitproberen, inclusief installatie en demontage. Op die manier kan uw (zorg)instelling:

1) Testen of de Tovertafel een goede aanwinst is voor uw cliënten/bewoners/patiënten.
2) Meedenken over de creatie en inhoud van nieuwe spellen, passend voor de doelgroep NAH.


Voorwaarden om de Tovertafel gratis in bruikleen te krijgen:
- Bij deze instelling zijn mensen met niet-aangeboren-hersenletsel (NAH) aanwezig.
- Deze instelling investeert tijd om mee te denken over (nieuwe) Tovertafel-spellen voor NAH doelgroep* 
* minimaal 1 spel-test van 1,5 uur waarbij mogelijk interviewer/observator aanwezig vanuit de Tovertafel. 

Uw aanvraag voor bruikleen van de Tovertafel doet u via ons aanvraagformulier. Vermeld bij ‘projectnaam’: Tovertafel. U krijgt dan snel een reactie vanuit de Foundation, met oa. meer informatie v.w.b. dit traject.