Meet me at the Gym

Meet me at the Gym

Sporten is gezond! Voor mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel is beweging noodzakelijk, maar niet vanzelfsprekend. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen. 

De Edwin van der Sar Foundation wil fitnessorganisaties in staat stellen om voor mensen met hersenletsel een aanbod te ontwikkelen, zodat zij daar terecht kunnen om verder te werken aan hun herstel. In een regulier fitnesscentrum zijn er voor mensen met NAH vaak teveel prikkels en men vindt er niet de juiste begeleiding.

Meet me @ the Gym stelt fitnessorganisaties in staat om de kennis en vaardigheden aan te leren om de doelgroep met hersenletsel veilig en effectief te begeleiden. Dit doen zij in een cursus tot Bewegingsdeskundige NAH. In totaal zijn er nu 98 beweeglocaties door heel Nederland waar mensen met NAH kunnen sporten. Zoek in de balk hieronder of er een Meet me @ the Gym bij jou in de buurt is!

Meet me @ the Gym is een initiatief van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting i.s.m NL Actief en werd mogelijk gemaakt door een extra project-bijdrage van de VriendenLoterij.

 124337_VL_LOGO_2017_DIAP.ai