Projectoverzicht

Projectoverzicht

Per 1 januari 2021 hebben de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting hun krachten gebundeld. Beide stichtingen werken al enkele jaren succesvol samen aan diverse projecten om mensen hersenletsel te helpen. Met deze samensmelting kunnen de huidige en nieuwe projecten verder worden uitgebreid onder de vlag van de Hersenstichting. De bedrijfsvoering van de beide stichtingen is inmiddels samengevoegd. Onderzoek en concrete programma’s worden door deze fusie bij elkaar gebracht en zullen elkaar nog meer versterken.Zwemmen

Op meerdere locaties in Nederland realiseren we zwem-uren voor mensen met een hersenbeschadiging. Deskundige begeleiding is hierbij gegarandeerd. Deze zwem-uren zijn met name bedoeld voor mensen die na hun medische behandeling weer thuis zitten (1e lijn) 

Vind plekken om te zwemmen

De Class

Jaarlijks stelt de Edwin van der Sar Foundation i.s.m. de Hersenstichting een groep samen van young professionals met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), allen voorzien van een ongeëvenaarde drive en doorzettingsvermogen. Door intensieve begeleiding van een professionele job-coach, studiebegeleider en sporttrainer te combineren met diverse aantrekkelijke stages en ontmoetingen laten we, samen met ons netwerk in o.a. zorg- en bedrijfsleven, zien dat deze doelgroep nog tot veel in staat is!

Meer informatie

Veilig fietsen naar school

De Edwin van der Sar Foundation en de ANWB hebben de handen ineengeslagen om de veiligheid rondom het fietsen naar school te verbeteren. De ANWB geeft aan de hand van het programma ‘Streetwise’ verkeerseducatie aan bassischolen door het hele land. Om onervaren fietsers in het verkeer beter te beschermen biedt de Edwin van der Sar Foundation een fietshelm aan, aan de groepen 3 en 4 van de basisschool. 

Meer informatie

Het Fitte Brein

Dat we tegenwoordig steeds minder bewegen is een zorgwekkende trend. Oud schaatskampioen Ard Schenk, Prof. Dick Swaab en Prof. Erik Scherder breken een lans om inactiviteit tegen te gaan. Met de gratis publiekslezing ‘Het Fitte Brein’ bespreken ze ieder vanuit hun eigen perspectief de invloed van bewegen op het brein. De Edwin van der Sar Foundation ondersteunt deze lezingen financieel. 

Meer informatie

Duo-fietsen

Een duo-fiets maakt het voor personen die minder mobiel zijn mogelijk om meer te bewegen en vaker buiten te komen. Instellingen kunnen een aanvraag voor een duo-fiets indienen. 

Meer informatie

Beweegteams

Een inactieve leefstijl kent allerlei vervelende gevolgen. Beweging is dus enorm belangrijk, maar niet altijd vanzelfsprekend. Zeker in de woon/zorgcentra is het lastig om structurele mogelijkheden te creeren voor beweging. Wij ondersteunen deze instellingen middels de inzet van Beweegteams.

Meer informatie

Koffers voor fysiotherapeuten

De Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation verspreiden i.s.m. Vegro Zorghulpmiddelen koffers vol handige hulpmaterialen. De inhoud van de koffers is specifiek samengesteld voor zorgprofessionals die ondersteunen bij hersenletsel. Het gaat om hulpmaterialen waarmee je patiënten en naasten kunt helpen bij de zichtbare en onzichtbare gevolgen thuis. 

Meer informatie