Project overzicht

Project overzicht

Zwemmen

Op meerdere locaties in Nederland realiseren we zwem-uren voor mensen met een hersenbeschadiging. Deskundige begeleiding is hierbij gegarandeerd. Deze zwem-uren zijn met name bedoeld voor mensen die na hun medische behandeling weer thuis zitten (1e lijn) 

Vind plekken om te zwemmen

Meet me @ the Gym

Sporten in de reguliere sportschool is vaak niet mogelijk voor mensen met hersenletsel. Het is er te druk en er zijn teveel prikkels. Deskundige begeleiding en rustige ruimten zijn noodzakelijke ingredienten voor deze sporters. Meet me at the Gym maakt sporten met hersenletsel mogelijk bij erkende beweegcentra in Nederland.

Waar kan ik sporten?

De Class

Jaarlijks stelt de Edwin van der Sar Foundation een groep samen van young professionals met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), allen voorzien van een ongeëvenaarde drive en doorzettingsvermogen. Door intensieve begeleiding van een professionele job-coach, studiebegeleider en sporttrainer te combineren met diverse aantrekkelijke stages en ontmoetingen laten we, samen met ons netwerk in o.a. zorg- en bedrijfsleven, zien dat deze doelgroep nog tot veel in staat is!

Meer informatie

Beweegteams

Een inactieve leefstijl kent allerlei vervelende gevolgen. Beweging is dus enorm belangrijk, maar niet altijd vanzelfsprekend. Zeker in de woon/zorgcentra is het lastig om structurele mogelijkheden te creeren voor beweging. Wij ondersteunen deze instellingen middels de inzet van Beweegteams.

Meer informatie

Het Fitte Brein

Dat we tegenwoordig steeds minder bewegen is een zorgwekkende trend. Oud schaatskampioen Ard Schenk, Prof. Dick Swaab en Prof. Erik Scherder breken een lans om inactiviteit tegen te gaan. Met de gratis publiekslezing ‘Het Fitte Brein’ bespreken ze ieder vanuit hun eigen perspectief de invloed van bewegen op het brein. De Edwin van der Sar Foundation ondersteunt deze lezingen financieel. 

Meer informatie

Duo-fietsen

Een duo-fiets maakt het voor personen die minder mobiel zijn mogelijk om meer te bewegen en vaker buiten te komen. Instellingen kunnen een aanvraag voor een duo-fiets indienen. 

Meer informatie

De Tovertafel

De Tovertafel projecteert lichtprojecties op tafel, die reageren op hand- en armbewegingen. De spellen die daardoor gespeeld kunnen worden zijn speciaal voor bepaalde doelgroepen ontworpen. De spellen zijn uitdagend en prikkelend en stimuleren mensen tot een fysieke activiteit en sociale interactie. Instellingen kunnen een Tovertafel in bruikleen aanvragen via de Foundation.

Meer informatie

Beweegtuinen

Met een beweegtuin wordt een buitensportterrein gecreeerd waar bewoners, die herstellen van bijvoorbeeld een hersenbloeding, onder vakkundige begeleiding kunnen trainen. Speciale beweegtoestellen in de tuin motiveren de bewoners om oefeningen te doen met behulp van zorgverleners of familie.

Meer informatie

Koffers voor ergotherapeuten

Via Ergotherapie Nederland verspreiden we elk jaar 50 koffers vol handige hulpmiddelen aan ergotherapeuten in Nederland. De inhoud van de koffers is specifiek samengesteld voor ergotherapie bij hersenletsel. 

Meer informatie